Eat Chic | 4 σημαντικά fine dining ραντεβού προστίθενται στη food agenda του Μαΐου

Guest σεφ κάνουν το δικό τους παιχνίδι σε σημαντικές διευθύνσεις της αθηναϊκής γαστρονομικής σκηνής εντός του μήνα.

Κάθε σύμπραξη παρουσιάζει από μόνη της ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι οι ενέργειες, οι γνώσεις, οι εμπειρίες των ανθρώπων που συνυφαίνονται σε συναντήσεις μοναδικής γεύσης. Στο εστιατορικό μικροσύμπαν, αυτό μεταφράζεται ως συναντήσεις ή φιλοξενία εμβληματικών σεφ της Ελλάδας και του εξωτερικού στο σημείο που όλα γαστρονομικά γεννώνται, στην κουζίνα. 

Fire Nights

Σαγήνευσαν άμεσα αρκετούς λάτρεις μίας ελληνόστροφης κουζίνας χωρίς σύνορα, προσέλκυσαν αρκετούς Bon Viveur, αγαπήθηκαν όσο λίγοι θεσμοί. Οι Pharoh Fire Nights επιστρέφουν. Στην τέταρτη εκδοχή τους, η ταϊλανδέζικη κουζίνα μπαίνει στο μικροσκόπιο και ο σεφ Δημήτρης Μουδιός πίσω από τα μάτια που καίνε.  

Eat Chic | 4 σημαντικά fine dining ραντεβού προστίθενται στη food agenda του Μαΐου

Έχοντας καταφέρει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στη διεθνή γαστρονομική κοινότητα πριν καν προλάβει να συμπληρώσει την τρίτη δεκαετία της ζωής του, ο Δημήτρης Μουδιός ετοιμάζεται να μαγειρέψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα αξιοποιώντας την καινοτόμο σκέψη και την προϋπηρεσία του σε Χιλή (Borago), Βερολίνο (Ernst) και Μπανγκόκ (Lahnyai και Ōre). Η γεύση της Ταϊλάνδης συναντά τις ελληνικές πρώτες ύλες σε μία ενδιαφέρουσα σύμπραξη.
15 Μαΐου, Pharaoh Athens

Fine Meetings

Μένοντας πιστό στην ιδεολογία μίας κουζίνας που απολαμβάνεται καλύτερα όταν μοιράζεται, το Zohós, το νέο fine mezze concept επί της Ναυχάρχου Νικόδημου στο κέντρο της Αθήνας υποδέχεται αυτή την Πέμπτη (16 Μαΐου) έναν ακόμη καταξιωμένο σεφ στην κουζίνα του. Το Zohós και οι resident chefs του εστιατορίου, Σάκης Βενέτης (Executive Chef) και Χάρης Αντωνόπουλος (Chef de Cuisine), φιλοξενούν αυτή τη φορά τον βραβευμένο με δύο Χρυσούς Σκούφους, τρία αστέρια FNL, δύο βραβεία Top Notch Χρυσών Σκούφων και ένα βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στον θεσμό των Χρυσών σκούφων σεφ Δημοσθένη Μπαλόπουλο.

Zohos

Στόχος του να σερβίρει (sic) την εμπειρία που έχει αποκομίσει από σπουδαία διεθνή εστιατόρια, όπως το "Nobu Matsuhisa", την ομάδα του Heston Blumenthal στο εστιατόριο "Dinner", το "Maaemo" του Όσλο, το "Fat Duck", το "Calypso" του ξενοδοχείου Elounda peninsula στην Κρήτη, το "Ocean Restaurant" του Daios Cove, αλλά και το Nolan ως Sous Chef πλάι στον Σωτήρη Κοντιζά σε όσους τυχερούς γίνουν μαγειρικοί κοινωνοί του.
16 Μαΐου, Zohós

Culinary Explorations 

Θυμάμαι ακόμη τον Πέτρο Δήμα να ενορχηστρώνει το δικό του καλοκουρδισμένο παιχνίδι στην κουζίνα του Makris Restaurant Athens. Να τοποθετεί τη μαγειρική του σοφία σε ευφυείς δημιουργίες, αφήνοντας χώρο στις πρώτες ύλες – από την ιδιόκτητη φάρμα στην Κορινθία – να αναδειχθούν σε πρωταγωνιστικούς συντελεστές ενός δείπνου με χαρακτήρα και αισθητική. Στις 22 Μαΐου, ο ευρηματικός σεφ υποδέχεται τον σεφ Leandro Carreira σε ένα 4 Hands Dinner με τη γεύση και το άρωμα της Μεσογείου.

Makris Restaurant

Ειδικός σε οτιδήποτε μαγικό καταλήγει από τον βυθό της θάλασσας, μετά από σωστή επεξεργασία, πρώτα στο πιάτο και εν τέλει στον ουρανίσκο μας, ο σεφ Leandro Carreira ετοιμάζεται να ακονίσει για μία μόνο βραδιά τη γαστριμαργική του σκέψη εντός του Makris Restaurant. Ένα συνδυαστικό ταξίδι τέχνης, γεύσης και αρχιτεκτονικής παρουσίασης – άλλωστε, αυτές είναι και οι σπουδές του.  
22 Μαΐου, Makris Restaurant

Gastronomy Wednesdays

Οι Τετάρτες στο Island Athens Riviera αποκτούν τη γεύση που απλόχερα (θα) της χαρίζουν σπουδαίοι προσκεκλημένοι σεφ. Την αρχή αναμένεται να κάνει ο επιδραστικότατος σεφ, Παύλος Κυριάκης.

Island Athens

Έχοντας στη φαρέτρά του ένα αστέρι Michelin και ένα μυαλό που δεν σταματά να σκέφτεται το επόμενο βήμα της μαγειρικής του ύπαρξης, ο Παύλος Κυριάκης κάνει στάση στις 29 Μαΐου στην κουζίνα του Island για μία βραδιά με έξυπνο μενού και θέα το απέραντο γαλάζιο της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
29 Μαΐου, Island Club Restaurant