Οι ταινίες που έρχονται σήμερα στις αίθουσες

Οι κινηματογραφικές αφίξεις της Πέμπτης 23 Μαΐου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Anthony Hopkins, Rachel Crow και Ryan Reynolds προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ

Ο οσκαρικός Anthony Hopkins ενσαρκώνει το διασημότερο ψυχαναλυτή της Ιστορίας. Στα 86 του, ο εμβληματικός ηθοποιός αναλαμβάνει το ρόλο μιας ιστορικής προσωπικότητας στην ταινία του Μatt Brown ("Ο Άνθρωπος που Γνώριζε το Άπειρο"). Όπως προδίδει ο τίτλος του φιλμ, που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Mark St. Germain, ο Hopkins υποδύεται το διάσημο ψυχολόγο Sigmund Freud με την υπόθεση να έχει ως φόντο το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Εκείνη την εποχή ο "πατέρας της ψυχανάλυσης" είχε εγκαταλείψει την πατρίδα του την Αυστρία και πλέον διέμενε στην Αγγλία. Εκεί τον επισκέπτεται ο θεολόγος και εμβληματικός συγγραφέας Κ. Σ. Λιούις, τον οποίο ενσαρκώνει ο Matthew Goode, ο οποίος διεξάγει μια σειρά υπαρξιακών συζητήσεων με τον Freud γύρω από τη θρησκεία και την πίστη.

Το Λυσάρι της Ζωής

Feelgood υπαρξισμός από το σκηνοθέτη της "Αιώνιας Λιακάδας Ενός Καθαρού Μυαλού". Ένας σκηνοθέτης γεμάτος ενέργεια και φαντασία, καλείται να κάνει μια άτυπη ανταρσία όταν οι μαθαίνει πως οι χρηματοδότες του επιχειρούν να μην του επιτρέψουν να έχει πλήρη έλεγχο στη νέα ταινία που ετοιμάζει. Κλέβει το υλικό της παραγωγής, κρύβεται στο σπίτι της θείας του στην εξοχή και επιχειρεί να ολοκληρώσει το όραμά του μαζί με τους πιο πιστούς και αφοσιωμένους συνεργάτες του.

Κρυμμένα Μυστικά

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Rachel Crow είναι ένας πρώην ντετέκτιβ με απώλεια μνήμης. Ένας πάλαι ποτέ δυναμικός αστυνομικός ερευνητής ανθρωποκτονιών, αφού υποβάλλεται σε μια πρωτοποριακή θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ, αποφασίζει να εξετάσει από την αρχή μια υπόθεση δεκαετίας που αφορά την άγρια δολοφονία ενός καθηγητή κολεγίου.

Κενά Αέρος

Σκανδιναβική κωμωδία. Μία ετερόκλητη ομάδα από άτομα με χρόνια φοβία για τα αεροπλάνα δοκιμάζεται σε μία πτήση από το Λονδίνο στην Ισλανδία. Θα καταφέρουν άραγε να βρουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και να συνεργαστούν για να ανοίξουν τα φτερά τους... και να πετάξουν;

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr