Drink Chic | Όσα (δε) λέμε για μία νέα φινετσάτη Μαλαγουζιά

Η νέα Μαλαγουζιά των Οινοποιείων Μπουτάρη χωρά στο "σώμα" της όλο το καλοκαίρι και αποτελεί τον πιο μελωδικό συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε εμάς και το ποιοτικό φαγητό.

Αρωματικές και αέρινες, οι εποχές της Άνοιξης και του καλοκαιριού κυλούν ευκολότερα με τη συνοδεία του κατάλληλου κρασιού. Εκείνου που εμπνέει και εμπνέεται από τη φύση τους, την αρωματική ιδιοσυγκρασία, την χαρακτηριστική τους οξύτητα. Ένα ποτήρι Μαλαγουζιάς συντροφεύει τις θερινές νύχτες επισφραγίζοντας γευστικά εμπειρίες ισορροπημένης έντασης και χρωματικής παλέτας. Όπως ακριβώς και η οινική του προσωπικότητα.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Δεν είμαι εύκολος με το κρασί. Δεν του χαρίζω τα συναισθήματά του, δεν το φέρνω εύκολα κοντά στον ουρανίσκο μου αν δεν μου αρέσει πραγματικά. Είμαι επιλεκτικός. Ίσως, γιατί μέσα μου θεωρώ ότι αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό ενός πραγματικά φινετσάτου κρασιού. Στη νέα Μαλαγουζιά, όμως, των Οινοποιείων Μπουτάρη όλα κύλησαν διαφορετικά. Τα δεδομένα ανατράπηκαν, τα οινικά μου όρια καταλύθηκαν και χωρίς δεύτερες σκέψεις ενέδωσα – ευτυχώς – στη φινέτσα μίας Μαλαγουζιάς με εγχώριο ταμπεραμέντο και διεθνώς αναγνωρισμένη γεύση.

H Μαλαγουζιά των Οινοποιείων Μπουτάρη, με σταφύλια από ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Φλώρινας και της Πιερίας συνιστά αποτέλεσμα λεπτομερούς επεξεργασίας, σχολαστικού τρύγου, αυστηρής χειροδιαλογής – για την Boutari Wines ο ανθρώπινος παράγοντας εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα μυστικά πίσω από τη πολυδιάσταση γεύση τους. 

Drink Chic | Όσα (δε) λέμε για μία νέα φινετσάτη Μαλαγουζιά

Ίσως σε αυτό να οφείλεται το φινετσάτο σώμα που ικανοποιεί με επιτυχία τον ουρανίσκο μου. Η επίγευση της Μαλαγουζιάς των Οινοποιείων Μπουτάρη έχει πιπεράτη essence, κάτι το οποίο με κάνει να σκέφτομαι ότι μερικές νότες θυμαρίσιου μελιού θα του ταίριαζαν αρμονικά. Είναι ισορροπημένη. Με φρουτώδεις χαρακτήρες όπως πεπόνι, βερίκοκο και εσπεριδοειδή ενορχηστρωμένους με το ώριμο γιασεμί και το μέλι.

Όσον αφορά τη γαστριμαργική του συνοδεία, εκτός από φρούτα και λαχανικά εποχής, μία αστακομακαρονάδα σβησμένη σε κρασί ή συναγρίδες στα κάρβουνα, καθώς και οτιδήποτε προέρχεται από τον βυθό και την αλμύρα της θάλασσας μετατρέπεται σε γνήσιο γευστικό του συνοδοιπόρο. Εκτός από τις κλασικές επιλογές, αυτό που δοκίμασα – και επομένως είμαι σε θέση να σας προτείνω – είναι ο συνδυασμός του με παραδοσιακές πίτες, εκείνες που στο σώμα τους έχουν λιωμένο τυρί ή ψημένα λαχανικά. Στις παραδοσιακές επιλογές, το κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες και αρνί φρικασέ με αγκινάρες, ζυμαρικά με κρεμώδεις σάλτσες με άφθονη παρμεζάνα πρωταγωνιστούν.

Οι καλύτερες στιγμές είναι εκείνες που υπογράφονται με τη Μαλαγουζιά την Φινετσάτη των Οινοποιείων Μπουτάρη. Στην υγειά ενός φωτεινού καλοκαιριού. Cheers!

Ακολουθήστε την Boutari Wines στα Social Media: Instagram, Facebook