Carole A. Feuerman | Τα υπερρεαλιστικά γλυπτά της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδος έρχονται σε μία μοναδική έκθεση στην Αθήνα

Πραγματοποιώντας έναν ελεύθερο διάλογο με τα έργα του αείμνηστου Έλληνα εικαστικού Pavlos, η κορυφαία γλύπτρια αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα ανήμερα των εγκαινίων της έκθεσής της στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts.

Οι δημιουργίες της θα μπορούσαν να εντάσσονται στο μικροσύμπαν του απτού – όπως η τέχνη που εκπροσωπούν. Αυτή τη διαφορετική αίσθηση που γεννά στον ανθρώπινο εγκέφαλο η ικανότητά του να αγγίζει όσα τον ενδιαφέρουν. Να τα προσεγγίζει, να τα μεταπλάθει, να τα αλλάζει κατακερματίζοντας το σχήμα δίχως να αλλοιώσουν την ουσία τους. Οι καλλιτεχνικές προτάσεις της Carole A. Feuerman, φτιαγμένες από ένα κράμα εικαστικών υλικών, έχουν τον δικό τους χαρακτήρα.

Carole A. Feuerman | Τα υπερρεαλιστικά γλυπτά της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδος έρχονται σε μία μοναδική έκθεση στην Αθήνα

Είναι ζωντανές, όπως η ανθρώπινη ψυχή που διαπνέει τα χέρια της όσο πραγματοποιούν τη γλυπτική ζύμωση των έργων της. Έχουν ειλικρίνεια, ταυτότητα, παραστατικότητα και ακρίβεια – άλλωστε, όπως μου είχε εξομολογηθεί μία κορυφαία Ελληνίδα ζωγράφος σε συνέντευξή μας εκείνο το στοιχείο που διαφοροποιεί το μέτριο από το πολύ καλό είναι η αυστηρή εστίαση στη λεπτομέρεια.

Καρολ φερμαν Παύλος

Γεννημένη και αναθρεμμένη στην Αμερική, φύσει και θέσει υπέρμαχος του αυθεντικού υπερρεαλισμού - τον οποίο υπηρετεί από τη δεκαετία του '70, η Carole A. Feuerman εμπνέεται από τον βυθό του αθλητισμού με έναν σημαντικό αριθμό από τα έργά της να επικεντρώνεται στους ήρωες που κολυμπούν – κυριολεκτικά – σε βαθιά νερά επιδεικνύοντας τα εκφραστικά τους μέσα. "Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ένιωσα μια βαθιά και ακαταμάχητη έλξη προς την τέχνη της γλυπτικής", σημειώνει η ίδια η  καλλιτέχνις. "Με την τέχνη μου θέλω να δημιουργήσω στιγμές απόδρασης και παύσης, να κάνω τους θεατές μου να ξεφύγουν από το καθημερινό, αυστηρό τους πρόγραμμα. Να τους προσφέρω ένα διάλειμμα από την πολύβουη πόλη, ώστε να ξεφύγουν από την καθημερινότητα τους και να βυθιστούν σε έναν σουρεαλιστικό κόσμο τέχνης", συμπληρώνει.

Καρολ φερμαν Παύλος

Στις 30 Μαΐου, η Carole A. Feuerman έρχεται στην Αθήνα για τα εγκαίνια της νέας της έκθεσης στην Kapopoulos Fine Arts Gallery, έναν δημιουργικό διάλογο με το έργο του επίσης διεθνούς, αείμνηστου, Έλληνα εικαστικού Pavlos (Παύλος Διονυσόπουλος), χαρακτηριστικά έργα του οποίου συμπεριλαμβάνονται επίσης στην έκθεση.  

Μοναδικές γλυπτές δημιουργίες, ολοζώντανες κολυμβήτριες και χορεύτριες, καθώς και άλλα ανθρωποκεντρικά γλυπτά συνθέτουν μία πολυσυλλεκτική έκθεση με τα σώματα των κολυμβητριών της, σαν αληθινά, με τα, έντονου χρώματος, μαγιό και αξεσουάρ, να μοιάζουν να έχουν ακόμα υγρές πάνω τους τις σταγόνες του νερού.

carole παυλος

Δεν είναι τυχαίο ότι γλυπτά της έχουν τοποθετηθεί και εκτεθεί σε δημόσιους χώρους, Μουσεία, Παλάτια και σημαντικές γκαλερί στην Ευρώπη, Αμερική, αλλά και στην Ασία. Πρόσφατα η ίδια βρέθηκε στη Βενετία, όπου επίσης φιλοξενούνται χαρακτηριστικά γλυπτά της, στο πλαίσιο της 60ης Μπιενάλε της πόλης. Η προηγούμενη έκθεσή της έγινε στο Μονακό τον Μάρτιο-Απρίλιο με το ραντεβού της με το φιλόμουσο κοινό της πρωτεύουσας να έχει οριστεί εντός αυτής της εβδομάδας. 

Info
Carol A. Feuerman solo exhibition, a dialogue with Pavlos.
Εγκαίνια: 30 Μαΐου 2024, ώρα 18:00 -22:00.
Διάρκεια έκθεσης: ως τις 14 Ιουνίου 2024.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00 – 17:30 - Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 – 20:30.
Σκουφά 5, Κολωνάκι, Αθήνα, 10673