Μαγικός Καθρέφτης | Μία ομαδική έκθεση ενώνει διαφορετικές μορφές τέχνης και εμβληματικά σημεία της Ύδρας

Περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες συμμέτεχουν στο πολιτιστικό δρώμενο του καλοκαιριού.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η εικόνα που αντικρίζει κανείς όταν παρατηρεί προσεκτικά τον εαυτό του στον καθρέφτη διακατέχεται κυρίως από λογική. Τι μπορεί να συμβεί, όμως, όταν ο καθρέφτης είναι μαγικός; Όταν ο υπερ-ρεαλισμός ανοίγει τα διανοητικά φτερά του με τις αντανακλάσεις και τις αντιστίξεις να ξεφεύγουν από τα όρια της λογικής;

Σε αυτό το ερώτημα επιδιώκει – και εν τέλει – καταφέρνει να απαντήσει μία νέα έκθεση, ο "Μαγικός Καθρέφτης", η οποία μέσα από την παρουσίαση της, ενώνει αφενός τα έργα που την απαρτίζουν συνθέτοντας ένα ψυχεδελικό μωσαϊκό στο οποίο η αλήθεια και η ψευδαίσθηση συνυφαίνονται και συγκρούονται σε ένα εικαστικό τανγκό χάρη στις δεξιότητες των καλλιτεχνών και αφετέρου δύο διαφορετικά σημεία της Ύδρας

Μαγικός Καθρέφτης | Μία ομαδική έκθεση ενώνει διαφορετικές μορφές τέχνης και εμβληματικά σημεία της Ύδρας

Η έκθεση θα παρουσιαστεί σε δυο ιστορικά κτίρια της Ύδρας που τα ενώνει η θάλασσα -και μια βαρκάδα διάρκειας περίπου δέκα λεπτών. Η μια πλευρά του καθρέφτη παρουσιάζεται στο Κερεσμπίνο που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και η άλλη στην Wilhelmina's art gallery, που εδρεύει στο Mandraki Resort. 

Περισσότεροι από τριάντα καλλιτέχνες παρουσιάζουν και εκπροσωπούν διαφορετικές μορφές τέχνης - ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκαταστάσεις και έργα σε χαρτί με αφορμή τον καθρέφτη και τους συμβολισμούς του. Στον Μαγικό Καθρέφτη / Magic Mirror, ο οποίος φέρει την υπογραφή της Ειρήνης Καραγιαννοπούλου και της Wilhelmina von Blumenthal, συμμετέχουν οι: Pilar Abarracín, Emma Ainala, Λουκία Αλαβάνου, Ανδρέας Βάης, Belkıs Balpınar, Burçak Bingöl, Lindsey Calla, The Callas, Saint Clair Cemin, Charlotte Colbert, Simon Demeuter, Lionel Estève, Helen Flockhart, Hilary Galbreaith, Hippolyte Hentgen, Μαρία Ιωάννου, Alison Jones, Ιάσονας Καμπάνης, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Marin Kasimir, Peggy Kouroumalos, Ναταλία Μαντά, Didier Marcel, Theo Michael, Robert Montgomery, Zoe Paul, Matthieu Renard, Philip Tsiaras, Xenia Vitos, William Wegman, Janet Werner, Erwin Wurm, Μαριάννα Χατζηνικολάου.

ekthesi

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 17 Ιουνίου στο Κερεσμπίνο, λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια της έκθεσης του George Condo στο Project Space του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ. Η έκθεση Magic Mirror θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό για πέντε εβδομάδες κατά τη διάρκεια των οποίων θα τελεστούν περφόρμανς, ομιλίες καλλιτεχνών, προβολές και συναυλίες, με αποκορύφωμα την εμφάνιση των The Callas και των The Callasettes στο κλείσιμο της έκθεσης, στις 21 Ιουλίου.
Διάρκεια Έκθεσης 18 Ιουνίου - 21 Ιουλίου 2024, εγκαίνια 17 Ιουνίου 5.30-8μμ