Eat Chic | Οι νέες γαστρονομικές εμπειρίες του Soil Restaurant

Γνωστό για τις αρχές βιωσιμότητας που ακολουθεί και τη Farm to table φιλοσοφία του, το εστιατόριο Soil εξελίσσεται και υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι με αέρα ανανέωσης.

Στη γλώσσα της σύγχρονης γαστρονομικής σκηνής, υπάρχουν ορισμένες λέξεις πίσω από τις οποίες βρίσκεται το μυστικό μίας σημερινής upgraded dining εμπειρίας. Η καινοτομία, η βιωσιμότητα, η εξέλιξη συνιστούν τις σημαντικότερες εκ αυτών. Σαν άλλη αβίαστη μετουσίωσή τους, οι προαναφερθείσες έννοιες σωματοποιούνται εντός του έναστρου Soil.

Διατηρώντας τη διάκριση του με ένα αστέρι Michelin και ένα Michelin Green Star από τον αντίστοιχο οδηγό, το εστιατόριο - πρότυπο μίας κουζίνας που εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις του σήμερα  διατηρώντας αναλλοίωτες τις ρίζες του παρελθόντος, φρεσκάρει το μενού του μένοντας πιστό στη δέσμευσή του για διαρκή εξέλιξη ως ένα έμπρακτο ευχαριστώ στην προτίμηση του foodie κοινού της πόλης.

Eat Chic | Οι νέες γαστρονομικές εμπειρίες του Soil Restaurant

Μία ματιά στα παρασκήνια της κουζίνας 

Κάπως έτσι, η νέα πρόταση του Chef's Table, το Alepochori Experience και η ανακαινισμένη αστική αυλή του εστιατορίου κάνουν την εμφάνισή τους στο φετινό καλοκαίρι αναβαθμίζοντας την in garden γαστρονομική εμπειρία. Με στόχο την εμβάθυνση στη διαδικασία σύλληψης των πιάτων, υψηλής, αλλά συνάμα γήινης, γαστρονομίας συστήνοντας στους επισκέπτες του το ανανεωμένο Chef’s Table. Σε μία ανακαινισμένη και exclusive αίθουσα, το Chef’s Table τους προσκαλεί σε ένα διάλογο με τον σεφ Τάσο Μαντή και πρωταγωνιστή τη φιλοσοφία του εστιατορίου. Κατά τη διάρκεια της εμπειρίας, οι επισκέπτες μπορούν να δουν πιάτα να δημιουργούνται μπροστά στα μάτια τους από τον σεφ και την ομάδα του και να δοκιμάσουν τις νέες προτάσεις του Soil, πριν αυτές ενταχθούν στο μενού του εστιατορίου, προσφέροντας μια μοναδική ματιά πίσω από τις κουρτίνες της κουζίνας του.

Soil Restaurant new
Soil Restaurant new

Στην αυλή για εύγευστες καλοκαιρινές νύχτες

Φέτος το καλοκαίρι, το Soil ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τους επισκέπτες του στην ανανεωμένη αυλή του νεοκλασικού του στο Παγκράτι. Με tailor made έπιπλα, κατασκευασμένα από φυσικά υλικά και μασίφ ξύλο, που τηρούν το ήθος και τη δέσμευση στην αειφορία, η αυλή του Soil θα αποτελέσει έναν προορισμό γεύσης, συντροφιά με τα βότανα που καλλιεργεί η ομάδα του εστιατορίου στο Αλεποχώρι, αλλά και το μικρό βοτανολόγιο που δημιουργήθηκε και προσφέρεται ως δώρο στους φιλοξενούμενους του προκειμένου να γνωρίσουν ουσιαστικά τη γήινη φιλοσοφία του.

Soil Restaurant new

Στην τροχιά των διακρίσεων

Η κατάταξη του Soil ανάμεσα στα είκοσι κορυφαία παγκοσμίως εστιατόρια στα δεύτερα ετήσια "Global Tastemakers Awards" του αμερικανικού περιοδικού Food & Wine, - πρόκειται για το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο, επισφραγίζει περαιτέρω τη δέσμευσή του να προσφέρει μία γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών με επίκεντρο τη βιωσιμότητα H εκλεκτή λίστα του Food & Wine, η οποία προέκυψε έπειτα από την κριτική 180 ειδικών της γαστρονομίας και των ταξιδιών, περιλαμβάνει εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια MICHELIN και καινοτόμα μενού γευσιγνωσίας έως μικρότερα, οικογενειακά εστιατόρια, που εμβαθύνουν στη γευστική κληρονομιά της περιοχής στην οποία βρίσκονται και δίνουν έμφαση στη "farm to table" προσέγγιση.

Soil Restaurant new

Soil Restaurant
Φερεκύδου 5, Αθήνα