Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 | Ο οίκος Louis Vuitton υπογράφει τη σημαντικότερη στιγμή κάθε αθλητή

Πιστή στο όραμά της ως συνοδειπόρος στη δημιουργία ονείρων, η Louis Vuitton προσθέτει τη δική της πολυτελή πινελιά στα μετάλλια και τους δίσκους που επιλέγονται για τη μεταφορά τους πριν καταλήξουν στον θώρακα των (πρωτ)αθλητών.

Η στιγμή που κάθε μετάλλιο απονέμεται σε εκείνον που μετά από κόπο και προσπάθεια το κατέκτησε είναι ένα στιγμιότυπο ζωής. Μερικά, μόλις, δευτερόλεπτα ικανά να χαραχθούν στο μυαλό και την ψυχή κάθε (πρωτ)αθλητή. Και όταν η στιγμή γίνεται ανάμνηση, τα μετάλλια συνεχίζουν να διατηρούν την αίγλη τους, τοποθετημένα σε θέση περίοπτη στην κατοικία τους

Μία διαδικασία σχεδόν τελετουργική, όπως η διαδρομή που ακολουθεί αδιαίρετη η Ολυμπιακή Φλόγα στο αέναο ταξίδι της στον χρόνο και το αθλητικό ιδεώδες. Σεβόμενη την ιστορία του θεσμού και τη σπουδαιότητα τη στιγμής, ο οίκος Louis Vuitton υπογράφει με τον δικό του τρόπο τα μετάλλια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη του Φωτός με στόχο τη σύνδεση του εμβληματικού brand με το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς – και όχι μόνο.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 | Ο οίκος Louis Vuitton υπογράφει τη σημαντικότερη στιγμή κάθε αθλητή

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από τα βασικά. 100 χρόνια μετά την τελευταία φορά που η πόλη του Φωτός φιλοξένησε τη διοργάνωση, το Παρίσι, η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας, υποδέχεται ξανά τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Για να συνδεθεί με αυτή την κληρονομιά, η LVMH σχεδίασε ρούχα που αποτίουν φόρο τιμής στις σιλουέτες της δεκαετίας του 1920, στο ύφασμα των οποίων μετουσιώθηκε η γέννηση της αθλητικής ένδυσης, η επιβεβαίωση του φεμινισμού και η πρώτη εμφάνιση των unisex στιλ.

Louis Vuitton olympics

Σε αυτό το μήκος κύματος, η LVMH και η Οργανωτική Επιτροπή Παρίσι 2024 αποκάλυψαν το πρωί τις στολές που σχεδιάστηκαν για τους εθελοντές μεταφορείς μεταλλίων που θα παρουσιάσουν τα μετάλλια στους νικητές αθλητές, καθώς και τους δίσκους που σχεδίασε η Louis Vuitton για να κρατούν τα μετάλλια σε κάθε Τελετή Νίκης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου. Όπως είναι φυσικό, τα ενδύματα διακρίνονται για το εξαιρετικό savoir-faire και τη δημιουργική τους κυκλικότητα, καθώς και την ικανότητα τους να ελευθερώνουν την κίνηση σε έναν στιλιστικό παραλληλισμό με το ελεύθερο του ολυμπιακού ιδεώδους. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η unisex στολή κάθε μεταφορέα μεταλλίων θα αποτελείται από ένα πουκάμισο πόλο, ένα χαλαρό παντελόνι και ένα παραδοσιακό καπέλο gavroche με την προσωπικότητά τους να χαρακτηρίζεται από 100% βιώσιμο αποτύπωμα και χαρακτηριστικά. 

Louis Vuitton olympics

Οι δίσκοι μεταλλίων ενώνουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον

Υπενθυμίζοντας την κληρονομιά της Louis Vuitton στην κατασκευή μπαούλων, οι μοναδικοί δίσκοι μεταλλίων κατασκευάστηκαν από ειδικούς τεχνίτες του οίκου στο εργαστήριο Beaulieu-sur-Layon στην περιοχή Maine-et-Loire, που ειδικεύεται στην κατασκευή δερμάτινων ειδών. 

Οι δίσκοι διαθέτουν εξωτερικό κάλυμμα από τον ιστορικό καμβά Damier του οίκου - που δημιουργήθηκε το 1888 -, ενώ το εσωτερικό τους είναι επενδεδυμένο με μαύρο ματ δέρμα, παραπέμποντας στο εσωτερικό των μπαούλων με τους πυρσούς και τα χαρακτηριστικά σύμβολα της Louis Vuitton. Σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά, τα Louis Vuitton Medals Trays μπορούν να χωρέσουν εντός τους από δύο έως έξι μετάλλια το καθένα. Θα φέρουν τα μετάλλια που σχεδιάστηκαν από τον οίκο κοσμημάτων Chaumet, προσδίδοντας μια επιπλέον πινελιά γαλλικού savoir-faire σε αυτή την εξαιρετική στιγμή που ανταμείβει την αφοσίωση μιας ολόκληρης ζωής για κάθε αθλητή στο βάθρο των νικητών.

Louis Vuitton olympics

Οι δίσκοι εντάσσονται στη διάσημη συλλογή από ειδικές θήκες που δημιουργήθηκαν ειδικά για το Παρίσι 2024. Κάπως έτσι, το προσωνύμιο της Louis Vuitton ως "η τέχνη της δημιουργίας ονείρων", και ο ρόλος της ως "ο τεχνίτης όλων των νικών" λαμβάνουν σάρκα και οστά. 

Διαβάστε Επίσης