Eat Chic | Τα νέα εστιατόρια και μπαρ που άνοιξαν το καλοκαίρι στην Αθήνα

... και θα συνεχίσουν να μας απασχολούν τους επόμενους μήνες.

Νέα εστιατόρια και μπαρ δε θα σταματήσουν να ανοίγουν ποτέ και αυτό ακριβώς συνέβη και τους θερινούς μήνες στην Αθήνα. Φτιάξαμε μία ενδιαφέρουσα λίστα με τις αφίξεις των περασμένων εβδομάδων, με πινέζες που έχουν την προσοχή μας και το φθινόπωρο. 

'Fellos'

Έκανε την εμφάνισή του το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου στην καρδιά της πόλης, εκεί όπου η Κολοκοτρώνη συναντάται με τη Βασιλικής, και συστήνεται σαν ένα χαλαρό urban σημείο που αγαπά το κρασί και τα spritzes, με πολύ όμορφο χώρο που φέρει τη σφραγίδα του αρχιτεκτονικού γραφείου Mutiny. 

Η οινική πλευρά της φυσιογνωμίας του 'Fellos' μεταφράζεται σε 40 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα (10 σε ποτήρι, υπό την επιμέλεια της γνωστής σομελιέ Βασιλικής Γαλάνη) ενώ η έτερη πλευρά απολαμβάνει τη μέριμνα του bartender Δημήτρη Νάκα, με highlight το Negroni με τσίπουρο. Τα του φαγητού (δοκιμάζεις μεταξύ άλλων γαρίδα σουβλάκι και burger τόνου) επιμελείται ο Ηλίας Μπαλάσκας ('Seawolf') και εκτελεί με ακρίβεια ο Αντώνης Μωραΐτης. 

'Queen Granny'

Η 20η Ιουνίου είναι η ημέρα που η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα οδός Μαυρομιχάλη απέκτησε και pub, με ολίγη από μπαρ. Ο χαρακτήρας του 'Queen Granny' ωστόσο ακουμπά περισσότερο στο τερέν της παμπ και, ειδικότερα, στις ιρλανδικότερες αποχρώσεις αυτής - κυριολεκτικά, η ομάδα του γειτονικού 'Frumel' που το άνοιξε παρήγγειλε μέχρι και ειδικούς κωδικούς χρωμάτων για να πετύχει το πράσινο του ΕΙΡΕ. Χώρος οικείος και άμεσος, Guinness (και 5 ακόμη ταπ, συν μία guest κάθε μήνα) να ρέει άφθονη, πληθωρικό φαγητό που κολλά απόλυτα στην περίσταση και ωραίες  μουσικές.

'Koutsou & Co'

Το μαγειρείο της Αργυρώς Κουτσού ξεφύτρωσε στις αρχές του καλοκαιριού σε μία στοά του Συντάγματος και έκτοτε παραμένει στα χείλη -και τις προτιμήσεις, ασφαλώς- των καλοφαγάδων για όλους τους σωστούς λόγους. Φαγητό με την ατόφια υπογραφή της sui generis μαγείρισσας, με μαμαδίστικες γεύσεις. Στο 'Koutsou & Co' θα φας και γεμιστά και κατσικομακαρονάδα. Και μία γεμιστή μελιτζάνα με σκουμπρί και με γιαούρτι. Θα φας και πανακότα με ανεβατό. Τη μία μέρα η κάρτα μπορεί να είναι μόνο με θαλασσινά. Και την αμέσως επόμενη να βρεις αρνίσια γλυκάδια, αμελέτητα και μπάμιες.  

'Sister'

Είναι λες και έχει ένα μαγικό ραβδάκι ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης και κάνει οτιδήποτε με το οποίο καταπιάνεται πανέμορφο. Γοητευτικό, με τους δικούς του όρους. Το ίδιο ισχύει και για το Sister, τη μικρή αδερφή του δημοφιλούς 'Buba', που εδώ και λίγες εβδομάδες πιάνει πόστο στην πιάτσα του Ψυχικού και στον αριθμό 11 της Περικλέους.

Με λογότυπο εμπνευσμένο από τα claustra, που συναντά κανείς στα κάγκελα και στη σκάλα του μαγαζιού, easygoing χαρακτήρα, ανοιχτόκαρδο, μίνιμαλ και παράλληλα αρτιστίκ εσωτερικό στον οποίο έχουν αξιοποιηθεί δομικά και άλλα στοιχεία του προϋπάρχοντος χώρου αλλά και άνετο εξωτερικό, το νέο bar restaurant αγαπά την ασιατική κουζίνα -με ιδιαίτερη αδυναμία στην Ταΐλάνδη- και τις ωραίες μουσικές. 

'Κάψα'

Το σουβλατζίδικο στο μικρό στενό της Σκουλενίου άνοιξε από την οικογένεια Πιτσιλή, τον Κωνσταντίνο Μπαμά και τον πολυβραβευμένο σεφ Χριστόφορο Πέσκια. Ζωγραφισμένη στο χέρι με κάρβουνο η ταμπέλα με το όνομα "Κάψα", αφήνει να φαίνεται από πίσω της η σούβλα του γύρου η οποία περιχαρακώνεται από διαφορετικά επίπεδα γεμάτα κάρβουνα. Εδώ, δεν ψήνονται μονάχα τα καλαμάκια και τα κεμπάπ στα κάρβουνα αλλά και ο ίδιος ο γύρος.

Πέρα από τον γύρο, στην "Κάψα" θα βρεις καλαμάκια κοτόπουλο και χοιρινό, αλλά και ζουμερό κεμπάμπ, να σερβίρονται σε τυλιχτά ή ως μερίδες. Όπως κάθε κλασικό σουβλατζίδικο που σέβεται τον εαυτό του θα βρεις διαφορετικές σος, με πρωταγωνιστές εδώ τα τζατζίκι, μαγιονέζα με κάρι, σος μουστάρδας, πικάντικη σάλτσα πράσινης πιπεριάς ή και ντομάτας, σος αβοκάντο και κρέμα φέτας. 

Peanuts'

Ο Χρήστος Ευκρατίδης (πρώην ιδιοκτήτης των σουξέ του κέντρου 'Noel' και 'Drunk Sinatra') γνωρίζει καλά τη συνταγή επιτυχημένων κόνσεπτ. Αυτή τη φορά το κάνει μαζί με τον Κώστα Τσίτσα και τη Δήμητρα Βέτσου, με μία φρέσκια ολοήμερη παμπ στην Άνοιξη και παράλληλα ένα δυνητικό στέκι για κάθε τύπο που τριγυρνά στα βορειότερα των βορείων προαστίων. Ακλόνητα φαβορί η άνετη, ξύλινη μπάρα, οι ζεστοί καναπέδες, ο δροσερός κήπος, οι ωραίες μουσικές και το περιποιημένο comfort food. Το τελευταίο φέρει την υπογραφή της Μυρσίνης Λαμπράκη, και φυσικά σε αυτό, το κρέας έχει την τιμητική του.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

if (Model.enableStoryia) { }