Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας | Δείπνο σε 7 από τα καλύτερα σαλόνια της Αθήνας σε τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη βάλει φωτιά στα τηγάνια του: Από 12 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές!

Ιδανική αφορμή, δηλαδή, για ξεχωριστά dinners σε μερικά από τα καλύτερα σαλόνια της Αθήνας: εκεί όπου τα κομψοτεχνήματα του πιάτου, συναγωνίζονται την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα της σάλας.

GB Roof Garden / 1 Χρυσός Σκούφος

Με την πρόσφατη ριζική του ανακαίνιση να αποτελεί ιδανική αφορμή για να το ξαναγνωρίσουμε, το εμβληματικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία αποτελεί ένα από τα ωραιότερα σαλόνια της Αθήνας, με κλασική πολυτέλεια, αριστοκρατική ατμόσφαιρα και μια ονειρική θέα της Ακρόπολης να σαγηνεύουν το μάτι. Ανάλογο του χώρου είναι το μενού με φίνα πιάτα μοντέρνας κουζίνας και χρήση εκλεκτών υλικών από τον ταλαντούχο chef Νίκο Λιόκα, υπό την εποπτεία του βραβευμένου executive chef Αστέριου Κουστούδη. Εκτενής και πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, με τον διακεκριμένο sommelier Βαγγέλη Ψωφίδη να προτείνει εύστοχες και ιδιαίτερες αρμονίες. Σέρβις εξαιρετικό, ανάλογο του χώρου.

Μενού - €85

Ταρτάρ από μοσχάρι γεμιστό σε κολοκύθι, μυζήθρα, σάλτσα gribiche και βατόμουρο • Μελιτζάνα bio τσακώνικη, ψητή και καπνιστή με σκόρδο και γλάσο ντομάτας • Calamarata με βασιλικό καβούρι, πικάντικη γκρεμολάτα και σάλτσα καβουριού • Καρέ αρνιού στα κάρβουνα, λουκάνικο με μαντζουράνα, τσαλαφούτι, ελιές καλαμών και σάλτσα ρομέσκο • Μαριναρισμένες φράουλες, streusel λεμόνι, μαρμελάδα φράουλα με ιβίσκο, σορμπέ φράουλα, αφρός από ξινόγαλο και τραγανή μαρέγκα

Makris Athens / 1 Χρυσός Σκούφος

Η ναυαρχίδα των εστιατορίων "Makris" που δημιουργήθηκε από τα Domes Resort, με επικεφαλής τον βραβευμένο Πέτρο Δήμα στέκεται ψηλά στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Η κουζίνα του Δήμα κινείται ελεύθερα και δημιουργικά, στηριγμένη κυρίως πάνω σε ελληνικά προϊόντα με την πλειοψηφία των λαχανικών από τη φάρμα του με την εποχικότητα των πρώτων υλών και τη βιωσιμότητα να αποτελούν βασικές αρχές της φιλοσοφίας του.

Μενού - €70

Το Καλωσόρισμα του Σεφ • Cappuccino Μανιταριού / Brioche Feuilletée / Τρούφα • Καρπάτσιο Μπακαλιάρου / Σύγκλινο Μάνης / Σαν Μιχάλη Σύρου • Το Ζυμωτό Ψωμί • Ορτύκι Κερκυραϊκό / Σελινόριζα / Jus / Ανθοδέσμη • Προ Επιδόρπιο • To Κονσέρτο της Φράουλας • Μικρά Γλυκίσματα

Milos Estiatorio / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Το πιο διάσημο ελληνικό εστιατόριο στον κόσμο αποτελεί, στην αθηναϊκή του εκδοχή, το γαστρονομικό επίκεντρο του πρώτου "Xenodocheio Milos", το οποίο στεγάζεται σε ιστορικό νεοκλασικό απέναντι από την Παλιά Βουλή. Λευκό μάρμαρο, τέχνη και θέρμη ξύλου σκηνογραφούν την κομψή σάλα, ενώ η εντυπωσιακή ψαριέρα, γεμάτη εκλεκτά καλούδια, προϊδεάζει για μια κορυφαία θαλασσοφαγία αλά ελληνικά.

Μενού - €60

Σασίμι τσιπούρας, γυαλιστερή, κυδώνι, σολομός ταρτάρ και καπνιστό χέλι • Ώριμες ντομάτες, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αφράλα και φέτα • Χταπόδι Λήμνου ψητό, με φάβα Σαντορίνης • Ψάρι ψητό με κάπαρη Σαντορίνης, λαδολέμονο και άγρια χόρτα εποχής • Λουκουμάδες με σπιτικό παγωτό

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr