Στην Ελλάδα, το brunch δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο μέχρι να γίνει – γλυκιά ή αλμυρή, η επιλογή είναι στο χέρι μας – κυριακάτικη συνήθεια. Μία ιεροτελεστία που – ευτυχώς – όλο και περισσότερα εστιατόρια και ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν με σεβασμό, ευρηματικότητα, φροντίδα. Για αυτό, και ορισμένα brunchy ραντεβού έχουμε μετατραπεί σε συναντήσεις γεύσεων και ανθρώπων. Σε αυτό που απλά ονομάζουμε θεσμό. Σήμερα, πίνουμε τον καφέ μας και επιτρέπουμε στον ουρανίσκο μας να αφεθεί σε sophisticated ή cool chic γαστρονομικές προτάσεις σε τέσσερις εμβληματικές διευθύνσεις.
Sunday brunch with a view στο Beefbar Athens
Υπάρχουν ορισμένα σημεία που ξεπερνούν την εποχή που ίσως νομοτελειακά να ταίριαζαν περισσότερο – όσο απολαυστική κι αν είναι η στιγμή που ο ήλιος ολοκληρώνει τρυφερά την θερινή τροχιά του στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens είναι ένα από αυτά τα σημεία, με το brunch στο Beefbar Athens να επιστρέφει ανανεωμένο και ακόμη πιο μαγειρικά ευφυές. Το νέο brunch μενού φέρνει νέες, απολαυστικές προσθήκες τόσο στην κατηγορία του street food όσο και στα πιάτα αυγών.
Από τη δροσερή Roasted Greens Salad και τη λαχταριστή Wagyu Sfiha, μέχρι τις Brandade Croquette και το πρωτότυπο Scramble Croast, οι επιλογές αυτές συνθέτουν αβίαστα μία must-try εμπειρία. Οι περισσότερο fine comfort προτάσεις του πλουραλιστικού καταλόγου (ζουμερά φιλέτα, με νέες προσθήκες όπως το Danish Filet και το Wagyu Filet, που συνδυάζονται τέλεια με μοναδικές σάλτσες – με την κορυφαία Beefbar Signature Sauce) και τα αγαπημένα Philly Sandwich, Baguette Entrecôte, και Sunday Edition Big K συμπληρώνουν το γευστικό τερέν. Φινάλε με Gelato Mantecato, αναβαθμισμένο στην νέα brunch εκδοχή του με συνοδευτικά όπως churros, βάφλες, και pancakes, new age μπακλαβά ή οποιοδήποτε από τα αριστουργηματικά γλυκά του Beefbar σας κλείσει πρώτο το μάτι.
Brunching στη new καρδιά της πόλης
Δεν υπάρχει landmark και ινσταγκραμικό σημείο της πρωτεύουσας που δεν αιχμαλωτίζεις με τη ματιά σου από τον έβδομο όροφο του New Hotel και το always in grace, Art Lounge. Την ίδια στιγμή, στο ενδότερα του εστιατορίου, το αισθητικό όραμα των αδερφών Campana συνεχίζει να μετουσιώνεται σε ευφυή αρχιτεκτονική δομή και σωστές design κινήσεις. Κάτι το οποίο εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς κάθε Σάββατο ή Κυριακή μέσα από το πλούσιο brunch το οποίο το New Hotel φέτος παρουσιάζει σε δύο του αγαπημένα σημεία: το Art Lounge στα ψηλά και το νέο Lobby Bar επί του καλωσορίσματος στο χώρο.
Το ανανεωμένο brunch, που υπογράφει ο executive chef Μπάμπης Κουντούρης, εμβαθύνει τη σχέση του με την ελληνική παράδοση προτείνοντας πιάτα που ξυπνούν αναμνήσεις όπως ο κλασικός καγιανάς αλλά και η "φρουτάλια", η αγαπημένη ομελέτα των Κυκλάδων, με πατάτα, σαλάμι και τυρί Σαν Μιχάλη από τη Σύρο. Φυσικά δεν λείπουν οι πίτες ημέρας, τα φρεσκοψημένα viennoiseries, ούτε και τα signature πιάτα που είναι ταυτισμένα με το brunch του NEW Hotel όπως το all-time favorite smashed beef burger με American Angus.
ORA για One&Only brunch
Αν αναζητάτε αιτία και αφορμή για να βρεθείτε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τότε το όνομα του μισελενάτου και Χρυσοσκουφάτου Ettore Botrini σε σύμπραξη με την αξιοζήλευτη αρχιτεκτονική του εστιατορίου ORA εντός του One&Only Aesthesis μπορούν να σας τις προσφέρουν. Το εστιατόριο ORA και ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ του, Ettore Botrini, γνωρίζουν ότι το Κυριακάτικο brunch δεν είναι ένα απλό γεύμα, αλλά ένα socializing γεγονός. Αντλώντας έμπνευση από την Ελληνο-Ιταλική καταγωγή του σεφ, ο χώρος του ORA τις Κυριακές μεταμορφώνεται. Ένας εντυπωσιακός μπουφές με ποικιλία από food stations, live barbeque θαλασσινών και κρεατικών, αλλά και μια ανοιχτή κουζίνα στήνονται για να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία, με κλασικά brunch πιάτα και ξεχωριστές μεσογειακές γεύσεις.
Στον δραστήριο και ζωηρό ρυθμό που κάθε κοινωνική ανοιχτή κουζίνα προτάσσει, λαμβάνει χώρα η διαδικασία του carving, σε Ιταλική porchetta και άλλα εδέσματα, καθώς και η ετοιμασία ιδιαίτερων συνοδευτικών, όπως το ψάρι En Papillote. Την ίδια στιγμή, στα stations του μπουφέ ανακαλύπτετε μοναδικές επιλογές από ολόφρεσκα εκλεκτά θαλασσινά, όπως αστακό και στρείδια Fine de Claire, που ανοίγονται εκείνη τη στιγμή. Φυσικά, δε λείπουν τα απαραίτητα συνοδευτικά, με ένα πλήρες salad bar με δροσερά λαχανικά και dressings, premium ελληνικά και ιταλικά τυριά, όπως καρίκι Τήνου και taleggio Ιταλίας, αλλά και χειροποίητα φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα. Κάθε Κυριακή από τις 13:00 έως τις 16:00.
Guest αφίξεις στο Athénée
Είναι το μέρος που πραγματικά κάθε φορά που επισκέπτομαι αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι σπίτι μου. Τόσο cozy. Τις περισσότερες των περιπτώσεων, αυτές οι φορές συμβαίνουν Κυριακή. Την ημέρα που το Athénée Athens προσκαλεί pastry chefs να παρουσιάσουν τις γλυκές τους δημιουργίες και να δώσουν μία sweet νότα στη ημέρα μας. Η αρχή φέτος είχε ενέργεια, αύρα και γεύση από το Capri και το Amalfi με τον κορυφαίο Στέλιο Παρλιάρο να είναι εκείνος που πραγματοποίησε γλυκές αλχημείες στην Κυριακή μας – το τελευταίο ραντεβού δίνεται μεθαύριο, 3 Νοεμβρίου.
Μαζί με τα εκλεπτυσμένα γλυκά, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και τα νέα πιάτα brunch και lunch του Athenee, που επιμελείται ο βραβευμένος chef Νίκος Σκλήρας, συνδυάζοντας καινοτόμες γεύσεις και εξαιρετική πρώτη ύλη, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία στην καρδιά της Αθήνας. Και, φυσικά, σε λίγες ημέρες θα μάθουμε το επόμενο guest session.