
Δύσκολο να το περιγράψεις, εύκολο να το απολαύσεις. Κάτι ανάμεσα σε αφράτο κέικ και αρωματικό τσουρέκι. Ένα μαστιχωτό κράμα, το οποίο στο σώμα του χωρά τη Μιλανέζικη καταγωγή του, διάφορα hero συστατικά, όπως σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, αλλά και νεότερες επιλογές, όπως το φιστίκι και η πραλίνα. Πάει κάπου το μυαλό σας; Μα, φυσικά, στο γλυκό που τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί στη λίστα με τους Χριστουγεννιάτικους γλυκούς πειρασμούς: το panettone. Αυτές είναι οι φετινές μας προτάσεις.

GB Corner Gifts & Flavors
Το ότι το Always Grand συναντά την απόλυτή μετουσίωσή του εντός της Μεγάλης Βρεταννίας είναι κάτι που τα 150 χρόνια αδιάκοπης πρωταγωνιστικής παρουσίας στη φιλόξενη ξενοδοχειακή σκηνή της Αθήνας επιβεβαιώνουν με χάρη. Και τα φετινά Χριστούγεννα, το GB Corner Gifts & Flavors φέρνει τη γλύκα στο τραπέζι μας με το χειροποίητο panettone του Pastry Chef, Αλέξανδρου Κούφα. Παρασκευάζεται με φυσικό προζύμι και περιλαμβάνει υλικά υψηλής ποιότητας, όπως πάστα φουντουκιού, ξύσμα εσπεριδοειδών, σοκολάτα gianduja, κάστανα γλασέ και μια διακριτική νότα ουίσκι για το απαραίτητο γαστρονομικό cheers των γιορτών!
Βασ. Γεωργίου Α' 1, Σύνταγμα

Mito21
Αξιοποιώντας την εμπειρία του στο Μιλάνο για σχεδόν τρεις δεκαετίες, ο Μιχάλης Τυράκης παρουσιάζει και τις φετινές εορτές ένα panettone που σε σαγηνεύει με την αφράτη του υφή και σε κερδίζει με τις εκπλήξεις που κρύβει στο "σώμα" του. Αυτό μπορώ να σου το επιβεβαιώσω από προσωπική μου εμπειρία. Η σειρά των MiTo'21 αποτελείται από το κλασικό Milano Alto με την αυθεντική μιλανέζικη συνταγή, το Panettone al Cioccolato με κύβους μαύρης σοκολάτας, νότες πορτοκαλιού και βανίλιας Μαδαγασκάρης, που μαζί με το πλούσιο άρωμα του προζυμιού δίνουν ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα, ενώ ο δραστήριος κύριος Τυράκης μάς προτείνει να το συνδυάσουμε με την την πλούσια πραλίνα, με 41% φιστίκι, MiTo21 για ακόμα πιο ξηροκαρπάτη γεύση. Μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα.

Tart Sweetdays
Κατάφερε μέσα σε έναν μόλις χρόνο να συγκινήσει το γαστρονομικό κοινό της Κηφισιάς με τις γλυκιές του δημιουργίες και αυτή την comfort διάθεση που αποπνέει τόσο το άρωμα των sweetbits του όσο και η ατμόσφαιρα του φιλόξενου σύμπαντός του. Ανάμεσα στα Χριστουγεννιάτικα γλυκά, ξεχωρίζουν τα χειροποίητα panettone του. Αέρινα και αφράτα, διατίθενται σε μία σειρά από ακαταμάχητες γεύσεις που θα γίνουν το κεντρικό κομμάτι κάθε γιορτινού τραπεζιού. Πέρα από τη κλασική γεύση θα βρείτε και panettone με επικάλυψη και γέμιση από πραλίνα σοκολάτα και ολόκληρα φουντούκια, αλλά και το αντίστοιχο με πραλίνα από φιστίκι. Μία γλυκιά αμαρτία για εσάς και τους αγαπημένους σας.
Λ.Κηφισίας 289 & Όθωνος, Κηφισιά

Kora Bakery
Μπορεί οι koraμπιέδες τους να διακρίνονται για την μπισκοτένια τους υφή και τα μελομακάρονα για το σωστά μελωμένο τους σώμα, όμως, το panettone του δημοφιλούς φούρνου του Κολωνακίου είναι εκείνο που χάρη στη σοκολάτα γάλακτος, το κάστανο και τη δημιουργική σύμπραξη με το Noble Pastry σε γοητεύει. Βελούδινη ζύμη πανετόνε με σοκολάτα γάλακτος και κάστανα γλασέ, φτιαγμένη υπό την εποπτεία της έμπειρης ομάδας του Noble και εμπλουτισμένη με το προζύμι του KORA σε ένα γλυκό κράμα που απολαμβάνεις σε κάθε του εκατοστό.
Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι

72H Artisanal Bakery
Η πιο viral with a fine living twist άφιξη της χρονιάς δεν θα μπορούσε να μη δώσει τη γεύση της και στις πιο γιορτινές μας στιγμές. Το 72H Artisanal Bakery & Eatery και η Ergon Foods παρουσιάζουν το δικό τους αφράτο panettone, το οποίο μάλιστα φορά παραπάνω από μία γεύσεις, ξεφεύγοντας από το κλασικό Μιλανέζικο μονοπάτι του. Κάπως έτσι, εκτός από την παραδοσιακή εκδοχή, το 72H Artisanal Bakery προτάσσει μία εθιστική με φιστίκι Αιγίνης, ένα με τριπλή σοκολάτα για τους λάτρεις της τελευταίας και ένα με γεύση Μόκα και καραμελωμένα καρύδια πεκάν.

Antonis Selekos Conceptual Desserts
H πιο γλυκιά δημιουργία του Αντώνη Σελέκου άφησε τη διαφήμιση διά στόματος και γευστικών καλύκων να κάνει τη δουλειά της και να αυξήσει ταχύτατα την υστεροφημία του καθιερωμένου – πλέον – panettone του. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά δικό του ζυμάρι και προζύμι σε μία απολαυστική συνταγή – την οποία πλέον ζητούν ουκ ολίγοι, ο ευφυής κύριος Σελέκος πλάθει αφράτο panettone με γευστική συνοδεία επί της κεφαλής του. Το φετινό αγαπημένο έχει Apple Caramel επίγευση και είναι ήδη sold out.
Εριφύλης 2, Αθήνα

Plaza Cafe
Στην καρδιά της Αθήνας, το ανανεωμένο Plaza Cafe, εντός του εμβληματικού NJV Athens Plaza, σερβίρει έναν κατάλογο από λαχταριστά γλυκά – οι vegan επιλογές δεν στερούνται ούτε γεύσης ούτε από τη νέα κάρτα διά χειρός του Pastry Chef, Νίκου Τσόλη. Έχοντας τη δυνατότητα να αφεθείτε στο γλυκό του σύμπαν τόσο σε ένα από τα τραπέζια όσο και μέσω της υπηρεσίας take-away, το always comfort καφέ δημιουργεί ένα αφράτο και so delicious (!) panettone για τις γιορτινές μας ιεροτελεστίες.
Βασ. Γεωργίου Α' 2, Σύνταγμα

Fresh Patisserie
Η Patisserie που έχει ταυτίσει το όνομα της με τα δώρα που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τον χαρακτήρα της δεν θα μπορούσε να μην ετοιμάσει κάτι καινοτόμο και τη φετινή χρονιά. Αποφεύγοντας να μεταφέρει την κλασική ιταλική συνταγή σε ελληνικά μονοπάτια, το Fresh Patisserie επιλέγει να φέρει επί ελληνικού εδάφους τρεις μοναδικές εκδοχές του Panettone, άρτι αφιχθείσeς από την φινετσάτη πόλη της γειτονικής χώρας. Στα ατού της συγκεκριμένης πρότασης, το Premium Packaging που το μετατρέπει αυτομάτως στο ιδανικό δώρο για τους αγαπημένους ή τον εαυτό σας.