
Νέα εστιατόρια, νέα μπαρ, νέα μέρη συνάντησης και απόλαυσης αν προτιμάς, που ήρθαν να εμπλουτίσουν μία ήδη υπερ-πλούσια σκηνή ευ τρώγειν και ευ πίνειν. Εκείνη της Αθήνας δηλαδή. Μέρη που εμφανίστηκαν πολύ πρόσφατα. Σαν τα παρακάτω.
Βουλκανιζατέρ
Όπως μαρτυρά το όνομά του, στην προηγούμενη ζωή του, το εν λόγω bar restaurant ήταν προορισμός για όλους όσοι ήθελαν να περιποιηθούν τα λάστιχα του οχήματός τους. Πλέον, συστήνεται σαν ένα μέρος που κάνει έντονο γκελ στα της αθηναϊκής εστίασης δρώμενα, με πανέμορφο χώρο, ωραίο ήχο και πολύ καλά ποτά από τον Χρήστο Βαγενά. Ατού η κουζίνα του σεφ Θωμά Μάτσα, που μεριμνά για μία γευστική πρόταση σύγχρονη, με σαφείς ελληνικές και μεσογειακές αναφορές αλλά και στοιχεία πολύ πιο μακριά από αυτές.
Hope So

Στις αρχές Δεκεμβρίου έκανε την εμφάνισή του στο Περιστέρι αυτό το ολοήμερο σποτ και μοιάζει να φέρνει κάτι από όσα συναντάς στο περιβόητο για την μπαρ σκηνή του αθηναϊκό κέντρο στα ΔΠ. Παράλληλα, δείχνει ήδη σημαντική δυναμική ώστε να γίνει στέκι, σημείο για gathering για πάσης φύσεως επισκέπτες. Το "Hope So" επενδύει σε οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί fine στο πεδίο του καφέ, του ποτού και του φαγητού, δίχως να κάνει υπερβολές. Ποντάρει επίσης στην πολύ καλή μουσική (hip hop, RnB, funk κ.α.) - μεγάλη γκάμα από βινύλια αλλά και πρωινά DJ sets το Σαββατοκύριακο (12.00-17.00) σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.
Καπάνι Μάρκετ

Το νέο οινορεστοράν του Μεταξουργείου διατηρεί τη φιλοσοφία της αγοράς της συμπρωτεύουσας με μαγειρέματα και συνταγές παραδοσιακές, πράγματα φτιαγμένα στον ξυλόφουρνο, στη γάστρα ή στη σούβλα. Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας είναι εκείνος που φροντίζει για ό,τι μπαίνει στο πιάτο.
Κάθε Τετάρτη γίνεται σχεδόν ένα με τη λαϊκή αγορά και τους ανθρώπους της σε αυτοσχέδια γλέντια, προσφέροντας από το μεσημέρι σάντουιτς και εκλεκτούς μεζέδες που μπορείς να συνοδεύσεις με τσίπουρο ή κρασί. Έξτρα πόντοι για τις μουσικές επιλογές γνωστών DJs που αναλαμβάνουν τα πικάπ του hi end ηχοσυστήματος, παίζοντας αποκλειστικά δίσκους βινυλίου.
Nosh
Ξέρω, η Αθήνα δεν είναι εξοικειωμένη με τα ρολά αστακού, με εξαίρεση κάποιες απόπειρες σαν εστιατορικό πιάτο σε περίφημα γευστικά ιδρύματα της πόλης. Κι όμως, το ιδιαιτέρως δημοφιλές σάντουιτς στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και πιο συγκεκριμένα στις παράκτιες περιοχές της Νέας Αγγλίας, όπως η Βοστώνη, ίσως να έχει τη στιγμή του και στην ελληνική πρωτεύουσα. Κι αυτό γιατί το "Nosh" το τιμά και μάλιστα με μπόλικη νοστιμιά και ακρίβεια. Εκτός από αυτό όμως -σε δύο εκδοχές- στο νέο sandwich shop στο Κολωνάκι θα βρεις και μπόλικα ακόμη ωραία εδέσματα μέσα ή πάνω σε ψωμάκια, όπως grilled cheese σάντουιτς και tune melt. Εξίσου ενδιαφέροντα sides αλλά και όσα πίνεις εδώ.
Secta
Στη σκιά του Κάραβελ και στο μικρό χαρακτηριστικό πάρκο, ξεπήδησε από τα μέσα Δεκεμβρίου ένα ολόφρεσκο μπαρ που όμως μοιάζει να διαθέτει την αίσθηση του κλασικού. Στο "Secta" θα βρεις έναν μίνιμαλ χώρο με καθαρές γραμμές, μία επίσης μίνιμαλ αλλά μάξιμουμ σε ποιότητα κάρτα ποτών (δοκιμάζεις την παραλλαγή του Garibaldi, Giuseppe, και το Bloody Mary) καθώς και κάποιες προτάσεις για ελαφρύ brunch. Οι μουσικές είναι ακομπλεξάριστες, σε σωστή ένταση και με διαφορετικό καθημερινά DJ.
Ryotei 118

Το νέο εστιατόριο του σεφ Αντώνη Κουρκούτα ("Ιθάκη"), που συνεργάζεται αυτή τη φορά με την Κατερίνα Κουρμούλη, τον Γιάννη Νεζιράι και τον Ανδρέα Κωνσταντουδάκη. Το "Ryōtei 118" άνοιξε στα μέσα Νοεμβρίου στη Γλυφάδα και συστήνεται ως μια ανοιχτή σε όλους, χαλαρή και μοντέρνα ιαπωνική gastropub.
Στήνει την μπάρα του μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα και βγάζει λίγα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, σε ένα μοντέρνο και άνετο περιβάλλον. Στο μικρό και ευέλικτο μενού του βρίσκεις μεταξύ άλλων σούσι (hosomaki και signature rolls, καθώς και λιγότερες προτάσεις σε σασίμι και νιγκίρι), γκιόζα με χοιρινό, λάχανο και πόνζου σκόρδου, ράμεν με κοτόπουλο, katsu sando καθώς και ένα best seller έως τώρα smash burger με διπλό μπιφτέκι και umami sauce. Πλαισιώνεις με κλασικά κοκτέιλ, μπύρα ή σάκε.
Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr