Eat Chic | Ποια είναι τα ακριβότερα εστιατόρια της Αθήνας και γιατί

Περνάμε τα ακριβότερα εστιατόρια της Αθήνας από γαστρονομική ακτινογραφία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Από υψηλή ψαροφαγία μέχρι κοπές πολλών καρατίων κι από δημιουργική κουζίνα παγκόσμιας κλάσης μέχρι γαλλικό κλασικισμό στην πιο μοντέρνα του μορφή, τα ακριβά εστιατόρια της Αθήνας προσφέρουν γαστρονομικές εμπειρίες αιχμής για όποιον είναι διατεθειμένος να επενδύσει στις κουζίνες τους. Εμπειρίες, φυσικά, που δεν περιορίζονται σε όσα σερβίρονται στο πιάτο (δηλαδή εξαιρετικές πρώτες ύλες, άριστα διαχειρισμένες), αλλά αντανακλώνται και σε πτυχές όπως η κοφτερή αισθητική της σάλας, η προσεκτικά σχεδιασμένη ατμόσφαιρα, η μελετημένη χορογραφία του σέρβις υψηλού επιπέδου, καθώς και η πρόσβαση σε εκλεκτές, σπάνιες ντελικατέτσες, ή οι ευκαιρίες οινικών αναζητήσεων σε terroir και chaateus που σπάνια έχει κανείς την ευκαιρία να προσεγγίσει εκτός εστιατορικού πλαισίου.

Ποια είναι όμως τα ακριβότερα εστιατόρια της πόλης και τι προσφέρει το καθένα για την υψηλή τιμή που ζητά; Ξεχωρίσαμε αυτά όπου το δείπνο σας θα κοστίσει πάνω από 150 ευρώ ανά άτομο (χωρίς το κρασί), και περάσαμε τα τραπέζια τους από γαστρονομική ακτινογραφία, για να είστε βέβαιοι ότι επένδυσή σας θα πιάσει τόπο…

Delta / €200 ευρώ ανά άτομο (prix fixe)

Eat Chic | Ποια είναι τα ακριβότερα εστιατόρια της Αθήνας και γιατί

Με τη λάμψη 1 Χρυσού Σκούφου, αλλά και διεθνών διακρίσεων να ζεσταίνουν την ατμοσφαιρική σάλα του, το "Delta" είναι ένα εντυπωσιακό εστιατόριο που έχει κερδίσει τη θέση του ανάμεσα στους πρώτους σταθμούς των διεθνών foodies που περνούν από την πόλη, αγκαλιάζοντας τον επισκέπτη με την αίσθηση ότι δειπνεί στο εσωτερικό ενός μουσείου αφιερωμένου στο υψηλό ντιζάιν. Κουρδισμένη στην εντέλεια, η ομάδα του σέρβις επενδύει με έντονη θεατρικότητα τη γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει ο σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας, συστήνοντάς μας μια conceptual, βιώσιμη φυσιολατρική κουζίνα, η οποία ξεδιπλώνεται σαν σειρά εκπλήξεων μέσα από το "αινιγματικό" μενού γευσιγνωσίας 12 σταδίων του, όπου τίποτε δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται. Ο βραβευμένος sommelier Τηλέμαχος Παπανδρέας συγκεντρώνει στα κελάρια του εμβληματικά οινοποιεία, μυθικά terroirs, σπάνιες ποικιλίες, και αποκλειστικές εισαγωγές, ολοκληρώνοντας οινικά τη μυσταγωγία του "Delta".

Beefbar Athens / €100 έως €220 ανά άτομο

beefbar athens menu

Μπορεί η λαϊκή σοφία να λέει ότι το ψάρι πληρώνεται πάντα πιο ακριβά από το κρέας, όμως το Beefbar Athens, η αθηναϊκή έδρα του παγκόσμιας εμβέλειας καλοφαγικού brand, δηλαδή, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αποδειχθεί του λόγου το… αναληθές. Εδώ, εκλεκτές κοπές από σπάνιες ράτσες εκτίθενται στα ωριμαντήρια που βρίσκονται στοιχισμένα στο πλάι της ζεστής, κοσμοπολίτικης σάλας, ενώ η βεράντα, προικισμένη με ένα από τα ομορφότερα πανοράματα της αθηναϊκής ριβιέρα, είναι το αγαπημένο σημείο συνάντησης της ελίτ των Νοτίων Προαστίων. Τα premium κρέατα σερβίρονται σε άψογα ψησίματα ή γίνονται βάση μιας γευστικής πρότασης που δανείζεται εμπνεύσεις από τις δημοφιλέστερες κουζίνες του κόσμου, για να παρουσιάσει upscale εκδοχές τους, όπως το προσούτο από kobe beef, το teppanyaki με ιαπωνικό kagoshima, ή ο Kobe γύρος, ενώ την εκλεκτική κάβα σιγοντάρουν φινετσάτα κοκτέιλς.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr