Όσκαρ 2020 | Πρώτες προβλέψεις για τις υποψήφιες ταινίες

Μία πρώτη λίστα με τα φιλμ, που όπως όλα δείχνουν θα ηγηθούν της κούρσας των υποψηφιοτήτων στην επικείμενη τελετή απονομής των χρυσών αγαλματιδίων.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τρεις μήνες μάς χωρίζουν από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Όσκαρ στις 13 Ιανουαρίου του 2020 και τέσσερις μήνες από την μεγάλη βραδιά στις 9 Φεβρουαρίου, ωστόσο τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκοσμίως έριξαν αυλαία, δίνοντας μία πρώτη γεύση για τις ταινίες που μάλλον θα ηγηθούν της κούρσας των υποψηφιοτήτων στην 92η τελετή απονομής των χρυσών αγαλματιδίων. 

Η αρχή έγινε με τα φεστιβάλ του Σάντανς -το Clemency της Chinonye Chukwu κέρδισε το μεγάλο βραβείο-, Βερολίνου και των Καννών -τα "Παράσιτα" του Joon-ho Bong κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα- κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 και συνεχίστηκε στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους με το φεστιβάλ της Βενετίας, το ίσως πιο "οσκαρικό" όλων, που ανέδειξε μεγάλο νικητή το Joker του Todd Philips και του Τορόντο, το Jojo Rabbit του Taika Waititi.

Αυτές είναι μόνο τρεις από μία πλειάδα ταινιών που διεκδικούν με αξιώσεις τη θέση τους στις φετινές οσκαρικές υποψηφιότητες. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr