Το Instagram ξεκίνησε να κρύβει τα likes και στην Ελλάδα

Σε δοκιμαστικό επίπεδο σε διάφορα μέρη του κόσμου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα likes στο Instagram έχουν αρχίσει ήδη να εξαφανίζονται σε κάποια μέρη του κόσμου, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πιο υγιές περιβάλλον για τους χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής. Η δοκιμαστική αυτή πρακτική έχει ως στόχο να μειώσει την πίεση των social media και να αποκλείσει ανταγωνιστικές συμπεριφορές ανάμεσα στους χρήστες. Στο "πείραμα" μπήκε πλέον και η Ελλάδα, καθώς από χθες αρκετοί είναι οι λογαριασμοί που δεν εμφανίζουν αριθμό στα likes.

Το Instagram έχει δοκιμάσει ήδη την παραπάνω κίνηση σε διάφορα μέρη της Αμερικής, την Ιταλία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Βραζιλία, την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία, με διφορούμενες κριτικές. Ο Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, είπε σε δήλωσή του: "Επεκτείνουμε αυτές τις δοκιμές για να συμπεριλάβουμε μια μικρή μερίδα ανθρώπων στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Αφορά τους νέους" συνέχισε. "Η ιδέα είναι να προσπαθήσουμε να αποσυμπιέσουμε το Instagram, να μειώσουμε τον ανταγωνισμό και να δώσουμε στους ανθρώπους περισσότερο χώρο να επικεντρωθούν στη σύνδεση με ανθρώπους που αγαπούν και πράγματα που τους εμπνέουν".

Η κατάργηση των likes θα μπορούσε να είναι αρκετά επιζήμια για όσους χρησιμοποιούν επαγγελματικά το Instagram, όπως οι influencers. Πολλοί έχουν εκφράσει ήδη την αντίρρησή τους, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι θα συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχικής υγείας. 

Πρόσφατα, η πλατφόρμα του Instagram ανακοίνωσε και την κατάργηση των φίλτρων με εφέ πλαστικής χειρουργικής. Φαίνεται ότι το κοινωνικό δίκτυο προσπαθεί με κάθε τρόπο να προασπίσει την υγεία των χρηστών του, όμως τίποτα δεν είναι ακόμα μετρήσιμο.