Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μοιράζεται τις καλύτερες συνταγές από το σπίτι του

Ο ταλαντούχος chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου CTC συστήνει μία comfort κουζίνα που θα λατρέψετε.

Ένα από τα θετικά της φυσικής απομόνωσης εξαιτίας του κορωνοϊού είναι ο χρόνος που περνάμε στις κουζίνες μας, αξιοποιώντας την ενέργεια και τον χρόνο μας μαγειρεύοντας. Σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι κανένας μόνος αφού οι μάγειρες σε όλο τον κόσμο μοιράζονται συνταγές αλλά και πολύτιμα μυστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ιδιοκτήτης και chef του CTC χρησιμοποιεί το προφίλ του στο Facebook για να προσφέρει απλόχερα τις μαγειρικές του γνώσεις σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα και την πολυετή του εμπειρία. Για όσους έχουν βιώσει τη γαστρονομική εμπειρία στο εστιατόριο του Αλέξανδρου, ο chef δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του. Αν πάλι δεν έχετε καθίσει ακόμα στη ζεστή σάλα του εστιατορίου του και δεν έχετε γευτεί τα fine dining πιάτα του που έχουν τη βάση του στη νοσταλγία και τις αναμνήσεις μιας οικείας κουζίνας, μπορείτε να δοκιμάσετε τις συνταγές του όσο μένετε σπίτι. Και μόλις επιστρέψουμε στη νέα κανονικότητα, θα δώσουμε σίγουρα ραντεβού στο CTC.

Εκτός από τις συνταγές, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μοιράζεται επίσης ευφάνταστα πιάτα που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής και φροντίζει να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το κοινό του, παρέχοντας πληροφορίες για προϊόντα και τεχνικές, είτε μέσα από το προσωπικό του προφίλ είτε από τη σελίδα του εστιατορίου του. Παράλληλα, ο chef συμμετέχει στην αξιοσημείωτη δράση #cook4heroes που ξεκίνησαν τα εστιατόρια Cookoovaya, Travolta και Basegrill.

Τηγανόψωμο με ξινόγαλο και μαυροκούκι

τηγανόψωμο
Αλέξανδρος Τσιοτίνης / Facebook


7γρ ξηρή μαγιά
10γρ ζάχαρη
330γρ αλεύρι πίτσας
5γρ baking powder
25γρ βούτυρο
140γρ ξινόγαλα
125γρ νερό
15γρ μαυροκούκι

Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό (χλιαρό) μαζί με την μαγιά και τη μισή ζάχαρη
Αφήνουμε να φουσκώσει για 15λ.
Παράλληλα σε ένα σκεύος ή στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το baking powder καθώς και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το ξινόγαλο και την ενεργοποιημένη μαγιά
Ανακατεύουμε με το χέρι ή σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο στο μίξερ. Για 5λ
Αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε μέγεθος ανοίγουμε με αλεύρι με τον πλάστη ή με το χέρι πάχος περίπου 10mm και ψήνουμε σε στεγνό τηγάνι. Χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.