Η ομορφιά της Προβηγκίας μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Jamie Beck

Η καλλιτέχνις δίνει μια δημιουργική και αισιόδοξη διάσταση στον χρόνο που περνάει στην καραντίνα

Σε μια εποχή που όλα φαίνονται στάσιμα και καταστροφικά, η Jamie Beck αξιοποιεί στο έπακρο τις ημέρες της. Δημιουργεί όμορφες εικόνες από το καθημερινό της περιβάλλον ενθαρρύνοντας και τους άλλους να κάνουν το ίδιο, ενώ όλοι έχουν την υποχρέωση να αυτο-περιοριστούν προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού που πλήττει την ανθρωπότητα.

Η 37χρονη φωτογράφος κατοικεί με τον σύζυγό της και την 15 μηνών κόρη της στο Apt-en-Luberon, μια πόλη στην Προβηγκία της Γαλλίας. Μετακόμισε στο γραφικό προορισμό μετά από μια καριέρα στη Νέα Υόρκη, εργαζόμενη για τους Chanel, Armani και Oscar de la Renta. Πλαισιωμένη από διάσπαρτους λόφους και χωράφια με λουλούδια, η φωτογράφος βυθίζεται στην ηλιόλουστη ατμόσφαιρα, φωτογραφίζοντας νεκρή φύση που αφουγκράζεται τον ρεαλισμό Ολλανδών ζωγράφων του 17ου αιώνα. Το περιβάλλον ιντριγκάρει τη φαντασία της. Και παρόλο που είναι πολύ μακριά από τη θορυβώδης ζωή στην πόλη, η Beck δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο καθώς ο ιός έχει διεισδύσει στην κοινωνία.

Η καλλιτέχνις ετοιμαζόταν να επισκεφτεί τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάρτιο, για ένα show στο Bergdorf Goodman, όταν ξέσπασαν τα νέα για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Λίγο αργότερα, οι Γάλλοι αξιωματούχοι απαιτούσαν από τους πολίτες να εφαρμόσουν την κοινωνική απόσταση και να περιοριστούν στα σπίτια τους. Τα καταστήματα άρχισαν να κλείνουν, τα αεροπορικά ταξίδια τέθηκαν σε παύση και άρχισαν να αυξάνονται οι φόβοι για οικονομικές επιπτώσεις. Η Beck δεν ήταν σίγουρη για το πώς έπρεπε να κινηθεί. Στηρίζεται στη σταθερή ροή του εμπορίου για να διατηρήσει την τέχνη της, και το κλείσιμο μη απαραίτητων επιχειρήσεων, αν και απαραίτητο, τη θέτει σε ακινησία.

Για να ανακουφιστεί εν μέρη από την πίεση και με άφθονο χρόνο στα χέρια της, η Beck άρχισε να φωτογραφίζει αντικείμενα που βρίσκονταν στον κήπο της και γύρω από το σπίτι της. Άρχισε επίσης να τα δημοσιεύει στο Instagram, επισημαίνοντας το #IsolationCreation ως έναν τρόπο διαφήμισης και δημιουργίας εσόδων από τις καθημερινές δημιουργίες της, τις οποίες τυπώνει σε αφίσες και πουλά έναντι 50 $ ανά τεμάχιο. Στο παρελθόν, η Beck χρησιμοποίησε την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για να μοιραστεί τη ζωή της στην ύπαιθρο, χρησιμοποιώντας το #MyProvenceEverydayObjects, αλλά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ένα νέο hashtag και η αύξηση του περιεχομένου έγιναν ο τρόπος για να αποκομίσει εισόδημα και να προωθήσει την αίσθηση της κοινότητας.

Μέχρι στιγμής, έχει δημιουργήσει περισσότερα από 200.000 έργα τέχνης υπό το hashtag #IsolationCreation. Η φωτογράφος έχει προσθέσει επίσης ένα φιλανθρωπικό στοιχείο σε αυτήν την προσπάθεια, σκοπεύοντας να δωρίσει μια μέρος των κερδών στο Ταμείο Επείγουσας Επιχορήγησης COVID-19 του Ιδρύματος Σύγχρονης Τέχνης . Μέχρι σήμερα, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 10.000 $ για τον οργανισμό μέσω της πώλησης των αφισών της, οι οποίες έχουν αποσταλεί σε 65 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Από την επαρχιακή κατοικία της, η Beck μπήκε σε ένα παγκόσμιο δίκτυο ανθρώπων που, όπως και η ίδια, προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο με τις υπάρχουσες συνθήκες. Αντί να βυθιστεί στο σκοτάδι, επέλεξε να ακολουθήσει το φως, δημιουργώντας τη δική της ασπίδα προστασίας στην καταιγίδα που φέρει το όνομα COVID-19. Και ελπίζει ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι.