Μια μοντέρνα μαροκινή όαση στη Νέα Υόρκη

Μικρά μυστικά για να μετατρέψετε το σπίτι σας στο προσωπικό σας καταφύγιο

"Προσθέστε στο σπίτι σας στοιχεία που σας κάνουν να νιώθετε άνετα σωματικά και ψυχικά. Το σπίτι σας είναι το ασφαλές καταφύγιο σας, θα πρέπει να είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να αποτραβηχτείτε και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας" συμβουλεύει η Hoda Jaludi, interior designer με ολιστική προσέγγιση, σε συνέντευξή της στο Apartment Therapy.

Στο μικροσκοπικό διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη, η Hoda έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μοντέρνα μαροκινή όαση, γεμάτη χρώματα και ιδιαίτερα αντικείμενα, αλλά χωρίς υπερβολές που κουράζουν. Έχοντας φτιάξει έναν χώρο που την εμπνέει, η interior designer ενθαρρύνει και τους γύρω της να ασχολούνται με πράγματα που αγαπούν και που έχουν κάποια σημασία για τους ίδιους.

"Η επιστροφή στο σπίτι σας θα πρέπει να μοιάζει με μίνι διακοπές, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ολόκληρο το σπίτι με αυτόν τον τρόπο, τουλάχιστον δημιουργήστε ένα zen σημείο. Έναν χώρο στο σπίτι σας αφιερωμένο στο να αισθάνεστε ασφαλείς, υγιείς και ευτυχισμένοι" εξηγεί η Hoda.

Το ροζ είναι το χρώμα που κυριαρχεί στον χώρο και οι διαφορετικές υφές συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους, ενεργοποιώντας έτσι και τις αισθήσεις. Διαφορετικές αποχρώσεις και υλικά υφαίνουν ένα σκηνικό που δημιουργεί μία αίσθηση οικειότητας ενώ ταυτόχρονα αποπνέει μια ταξιδιάρικη αύρα.