Τα παραδοσιακά λιβανέζικα σκεύη επαναπροσδιορίζονται μέσα από μία κομψή συλλογή

Το αρχιτεκτονικό - σχεδιαστικό δίδυμο T SAKHI παρουσιάζει μία υπέροχη tableware συλλογή από γυαλί Murano.

Το υβριδικό στούντιο των Tessa and Tara Sakhi (αδερφές με καταγωγή από τον Λίβανο και την Πολωνία), T SAKHI, ενώνει πολλούς δημιουργικούς κλάδους - από την αρχιτεκτονική και το product design μέχρι τον κινηματογράφο και τα installations. Πρόσφατα, το στούντιο παρουσίασε μια συλλογή από Murano που παράγονται στη Βενετία σε συνεργασία με το Laguna B, που περιλαμβάνει επιτραπέζια σκεύη, φιάλες, φωτιστικά δαπέδου και άλλα, όλα φτιαγμένα βάσει των αυθεντικών χαρακτηριστικών του περίφημου γυαλιού.

Τα παραδοσιακά λιβανέζικα σκεύη επαναπροσδιορίζονται μέσα από μία κομψή συλλογή

Το πάθος των αδελφών για το γυαλί Murano ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν παρακολούθησαν τα workshops του Laguna B με τους ντόπιους τεχνίτες της Βενετίας. Η ρευστότητα και η ευλυγισία του γυαλιού προκάλεσαν στο σχεδιαστικό δίδυμο την επιθυμία να εξερευνήσουν τις διάφορες υφές που μπορούν να παραχθούν από το εν λόγω υλικό. 

tsakhistudio

"Ως στούντιο, θέτουμε την ανθρώπινη αλληλεπίδραση στον πυρήνα της πρακτικής μας και αμφισβητούμε τις σύγχρονες αντιλήψεις μας για την ταυτότητα και τη ζωή", λένε η Tessa και η Tara. "Ως εκ τούτου, θέλαμε να σχεδιάσουμε λειτουργικά αντικείμενα για καθημερινή χρήση που φέρνουν κοντά τους ανθρώπους και τους επιτρέπουν να αλληλεπιδρούν και να μοιράζονται στιγμές με φαγητό και ποτό".

tsakhistudio

Η συλλογή φέρει τον τίτλο Tasting Threads και απαρτίζεται από πολύχρωμα πιάτα και μπολ, σε σχήματα εμπνευσμένα από διαφορετικούς τρόπους σερβιρίσματος φαγητού και ποτού. Χαλύβδινες κλωστές έχουν εγχυθεί στο γυαλί, δημιουργώντας σκόπιμα ανεξέλεγκτα σχήματα. Τα χειροποίητα κομμάτια τονίζουν τη δυαδικότητα των πολιτισμών της Ιταλίας και του Λιβάνου -  την ομορφιά της βενετσιάνικης τέχνης του γυαλιού και τα στοιχεία που παραπέμπουν στα παραδοσιακά λιβανέζικα σκεύη."Ο Λίβανος και η Ιταλία έχουν παρόμοιο τρόπο ζωής και κοινωνικά πρότυπα, είτε σε κοινωνικές συγκεντρώσεις και σε χώρους φαγητού είτε στις αξίες τους στις τέχνες" εξηγούν η Tessa και η Tara.  "Θέλουμε να τονίσουμε αυτήν την ισχυρή δυαδικότητα με τους τεχνίτες να εμπλουτίζουν την εμπειρία με το ταλέντο και την εξειδίκευσή τους στο mouth-blown Murano".

Πηγή: harpersbazaararabia.com / Φωτογραφίες: @tsakhistudio