Η νέα μπουτίκ Dolce & Gabbana στο Παρίσι κάνει βουτιά στην εποχή του Ναπολέοντα

Μάρμαρο, πολύτιμο ξύλο, γυαλί και μωσαϊκό από σμάλτο: Το νέο κατάστημα του οίκου ξυπνά τις μνήμες της πρώτης γαλλικής αυτοκρατορίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το χρυσό και το κόκκινο χρώμα του Μπαρόκ, οι πορσελάνες και οι παστέλ αποχρώσεις του Ροκοκό, οι μαξιμαλιστικές τοιχογραφίες με κεντήματα της Αναγέννησης. Και τα τρία καλλιτεχνικά κινήματα συναντιούνται σχεδόν πάντα στα καταστήματα του Dolce & Gabbana παγκοσμίως. Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό στοιχείο, που διαφοροποιεί τον ιταλικό οίκο μόδας από τους υπόλοιπους, τουλάχιστον από άποψη αρχιτεκτονικών και αισθητικών κριτηρίων που δεν αφορούν τις συλλογές αυτές καθαυτές.

Από τα ενδεικτικότερα παραδείγματα αποτελεί η νέα προσθήκη στις μπουτίκ του D&G, που εδρεύει στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού και συγκεκριμένα στην οδό Φομπούρ Σεντ Ονορέ (Rue du Faubourg Saint-Honoré).

Η νέα μπουτίκ Dolce & Gabbana στο Παρίσι κάνει βουτιά στην εποχή του Ναπολέοντα

Πρόκειται για ένα κτίριο που μυρίζει ιστορία – μία χρονοκάψουλα που ξυπνά τις μνήμες της πρώτης γαλλικής αυτοκρατορίας με τις αναπαραστάσεις των προσωπογραφιών του Ναπολέοντα Α΄ Βοναπάρτη και της πρώτης σύζυγού του, Joséphine de Beauharnais να διακοσμούν τους τοίχους του αντρικού και του γυναικείου τμήματος του καταστήματος, αντιστοίχως.

GD

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr.