Η οργάνωση ξεκινά από το σπίτι: Δέκα βήματα για να βάλετε τάξη

Ένας οργανωμένος χώρος που αποπνέει ηρεμία εξασφαλίζει και πιο ήρεμη διάθεση. Ακολουθήστε αυτά τα βασικά tips για να οργανώσετε καλύτερα το σπίτι.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η ψυχική ηρεμία σχετίζεται άμεσα με την οργάνωση που υπάρχει στη ζωή μας και συγκεκριμένα στον προσωπικό μας χώρο. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ μήπως η κακή διάθεση οφείλεται στην ακαταστασία του σπιτιού; Η σωστή οργάνωση όχι μόνο μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητά μας αλλά και να την αλλάξει ριζικά. Τα tips που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε με εύκολο τρόπο την τάξη που χρειάζεστε. 

Στην είσοδο του σπιτιού

1. Για να μην ψάχνετε κάθε φορά τα κλειδιά του σπιτιού ή του αυτοκινήτου τοποθετήστε τα σε ένα κουτί με χωρίσματα ή κρεμάστε τα σε ένα κρίκο δίπλα στην πόρτα. 

2. Μην αφήνετε ποτέ τα σκουπίδια στην είσοδο του σπιτιού. 

Στην κουζίνα 

3. Για να εξοικονομήστε περισσότερο χώρο στην κουζίνα, κρεμάστε σε κρίκους όσες κουτάλες η σπάτουλες δεν χρησιμοποιείτε. 

4.Για να μην χάνετε χρόνο κάθε φορά που μαγειρεύετε, τοποθετήστε το ελαιόλαδο μαζί με το αλάτι και το πιπέρι σε ένα από τα πιο κοντινά ράφια της κουζίνας. 

Στο μπάνιο 

5. Σε περίπτωση που χάνετε συχνά τα τσιμπιδάκια φρυδιών ή το νυχοκόπτη τότε αυτό που χρειάζεστε είναι απλά ένα μαγνητάκι. Τοποθετήστε το ακριβώς μπροστά στο ντουλαπάκι του μπάνιου και έτσι δεν θα τα χάσετε ποτέ ξανά.

6. Το να έχετε όλα τα σύνεργα του μακιγιάζ (όπως κραγιόν, πινέλα και βουρτσάκια) μέσα σε ένα νεσεσέρ δεν αποτελεί καλή λύση. Αντί αυτού προτιμήστε να τα τοποθετείτε μέσα σε ψηλά ποτήρια νερού.

Στην ντουλάπα

7. Για να έχετε συγκεντρωμένα όλα τα ρούχα που προορίζονται για δωρεές τοποθετήστε τα μέσα σε ένα ψάθινο καλάθι. 

8. Κάθε φορά που βγάζετε κάποιο ρούχο από την κρεμάστρα μην την αφήνετε ανάμεσα στα υπόλοιπα αλλά τοποθετήστε τη σε ένα μέρος αποκλειστικά για άδειες κρεμάστρες. 

Στο γραφείο 

9. Αφού πρώτα ξεκαθαρίσετε ποια χαρτιά πρέπει να κρατήσετε ήρθε η ώρα να τα οργανώσετε σωστά. Αδειάστε ένα συρτάρι του γραφείου και συγκεντρώστε τα όλα εκεί. 

10. Ρίξτε στην ανακύκλωση όσες εφημερίδες ή περιοδικά δεν χρειάζεστε πια. 

Πηγή: Madamefigaro.gr