Ο καλός καφές χωράει μέσα σε λίγα τετραγωνικά

Η νέα άφιξη στο Κολωνάκι που θα αλλάξει το mindset σας για τον καφέ.

Εν αρχή ην η μηχανή του καφέ. Μια υπέροχη ντιζαϊνάτη aremde, άρτι αφιχθείσα από την Αυστραλία, μαγνητίζει το βλέμμα στο SAMBA Coffee Roasters The Shop. Το coffee shop άνοιξε πριν από μερικές ημέρες Σόλωνος και Λυκαβηττού γωνία και αποτελεί ουσιαστικά την προέκταση της καλά εδραιωμένης ελληνικής εταιρείας καφέ, SAMBA Coffee, στον "έξω" κόσμο.  

Αρκούν μόλις λίγα τετραγωνικά, σε ένα μαγαζί ευάερο, ευήλιο και άκρως λειτουργικό, για να γίνει κάποιος κοινωνός της μαγικής διαδικασίας του καφέ. Σκοπός του ιδιοκτήτη και coffee expert Κώστα Καλαφατά είναι να μοιραστεί με το ευρύ κοινό, τη φιλοσοφία, την τεχνογνωσία και την ποιότητα της οικογενειακής επιχείρησης, που λειτουργεί από το 1979.

Ο καλός καφές χωράει μέσα σε λίγα τετραγωνικά

Η εξειδικευμένη ομάδα κινείται με μαεστρία στον χώρο, ο barista σας δίνει τον χώρο που χρειάζεστε για να παρακολουθήσετε την εκχύλιση του καφέ, να ξυπνήσετε από τα αρώματά του και τέλος να γευτείτε αυτή την πρώτη γουλιά που θα θυμάστε για καιρό. "Είναι λίγα τα μαγαζιά που θυμάμαι για τη συνολική εμπειρία" λέει ο Κώστας και τονίζει "Θέλαμε να γίνει η δουλειά χωρίς συμβιβασμούς". Όπερ και εγένετο.

IMG_0008

Από τον σχεδιασμό της συσκευασίας και την επιλογή των υλικών μέχρι την ποιότητα των προϊόντων και το ανθρώπινο δυναμικό, τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη. Το ζητούμενο του όλου εγχειρήματος δεν είναι να δημιουργηθεί ένα coffee shop με υπεροπτικό ύφος, που θα νιώθουν άνετα μόνο οι καλά διαβασμένοι, αλλά ένας προσιτός χώρος που θα αλλάξει το mindset σας για τον καφέ. 

IMG_0187

Οι επιλογές σε καφέ χωρίζονται σε black, white και cold, αλλά το καλύτερο κομμάτι είναι το competition coffees. Εδώ, σας δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσετε τους καφέδες των διαγωνισμών - μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία για όσους αναζητούν κάτι premium και διαφορετικό.


IMG_0030

Όσο περιμένετε να ετοιμαστεί μια φινετσάτη Ρουάντα, αναζητήστε κάτι να τσιμπήσετε από τις φρέσκες επιλογές που θα βρείτε στο ψυγείο. Ο chef Marko Rossi δημιούργησε ένα μικρό μενού με to go snacks, για να ολοκληρώσουν την εμπειρία καφέ. Αφράτο μπριός με prosciutto crudo, κουλούρι με σαλάμι Λευκάδος και tramezzini με μια vegan, εξωτική γέμιση είναι μερικές από τις επιλογές που ξεχωρίζουν.

IMG_0235

Στα highlights ο χυμός ρόδι από την Εύβοια - σαν να δαγκώνετε πραγματικά τα τραγανά σπόρια του φρούτου - και τα γερμανικά αναψυκτικά Thomas Henry, με το απαλό ανθρακικό τους. Τέλος, στα ράφια του SAMBA θα βρείτε μια ενδιαφέρουσα ποικιλία από καφέδες για το σπίτι - η πρώτη ύλη προέρχεται από τις καλύτερες παραγωγούς χώρες του κόσμου - καθώς επίσης αξεσουάρ για να αναβαθμίσετε το coffee experience. 

Σόλωνος 36 & Λυκαβηττού, Τηλ.: 21 0363 7283