Αυτές είναι οι νέες προσθήκες των ελληνικών εστιατορίων στο Michelin Plate

Τρία αγαπημένα εστιατόρια στο διάσημο οδηγό.

Η Michelin παρουσίασε τον Οδηγό MICHELIN Main Cities of Europe 2020, ο οποίος φέτος, καλύπτει 39 πόλεις σε 23 χώρες και προτείνει περισσότερα από 1850 εστιατόρια.

Σε ό,τι αφορά στην Αθήνα, τα Δύο Αστέρια MICHELIN διατήρησε η Σπονδή, ενώ το Ένα Αστέρι MICHELIN διατήρησαν η Hytra, το Botrini’s και το Βαρούλκο Seaside. Τη διάκριση Bib Gourmand διατήρησαν το Αθήρι, το Nolan, το Οικείο και το 7 Food Sins. Το Bib Gourmand είναι η διάκριση της Michelin για καλή ποιότητα και φαγητό με καλή αξία, η οποία έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των αναγνωστών του Οδηγού.

Οι νέες προσθήκες στο Michelin Plate 

Με Michelin Plate προτείνονται και φέτος τα εστιατόρια GB Roof Garden, Electra Roof Garden, 2 Mazi, Cookoovaya, CTC, Sushimou, Vezene, Άνετον και Sense, ενώ για πρώτη φορά προτείνονται με Michelin Plate το Alficon, το Birdman και το Ergon House. Tο Michelin Plate χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018 και αναδεικνύει τα εστιατόρια στα οποία οι επιθεωρητές ανακάλυψαν ποιοτικό φαγητό. Με Michelin Plate παρουσιάζονται όλα τα εστιατόρια που περιλαμβάνονται στον Οδηγό Michelin, στα οποία δεν έχουν απονεμηθεί Αστέρια ή Bib Gourmand.

Ο Gwendal Poullennec, International Director στους Οδηγούς MICHELIN, δήλωσε: "Μετά τις προκλήσεις των τελευταίων τριών μηνών, χαίρομαι που η παρουσίαση του οδηγού MICHELIN Main Cities of Europe 2020,έστω και καθυστερημένα, συμπίπτει με το σταδιακό άνοιγμα των εστιατορίων σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά και τη χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί  κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι νέες διακρίσεις αναδεικνύουν την  γκάμα και την ποιότητα των εστιατορίων που είναι διαθέσιμα στις χώρες της Ευρώπης. Γνωρίζουμε ότι οι επισκέπτες επιθυμούν να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά του φαγητού. Γνωρίζω, επίσης, ότι οι επιθεωρητές μας μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό κι ανυπομονούν  να επιστρέψουν στο φαγητό και να αναδείξουν το πάθος και τη δημιουργικότητα των σεφ στους αναγνώστες μας".

Κρακοβία και Λουμπλιάνα στον Οδηγό για πρώτη φορά

Η Κρακοβία πήρε το πρώτο της Αστέρι MICHELIN. Αυτό απονέμεται στην Bottiglieria 1881, όπου ο ταλαντούχος σεφ Przemysław Klima, ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του μετά από σχεδόν μια δεκαετία, χρησιμοποιεί στα δημιουργικά και μοντέρνα πιάτα του, το καλύτερο πολωνικό λαρδί. Τα πολλών αιώνων κελάρια του στην καρδιά του Kazimierz, προσφέρουν ένα κατάλληλο σκηνικό.

Η Λουμπλιάνα, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας, εμφανίζεται στον Οδηγό για πρώτη φορά. Εδώ το εστιατόριο Atelje, υπό τον σεφ Jorg Zupan, λαμβάνει ένα αστέρι MICHELIN. Ο σεφ χρησιμοποιεί την πολυετή εμπειρία του, από την εργασία σε κουζίνες σε όλο τον κόσμο, για να δημιουργήσει πιάτα που είναι απλά αλλά εκλεπτυσμένα και σε ένα περιβάλλον που είναι μοντέρνο και χαλαρό.