Μια eco friendly εταιρεία αξιοποιεί το food waste

Το Veles είναι ένα κομψό καθαριστικό με οικολογική συνείδηση.

Στην ατελείωτη έρευνα που αποσκοπεί στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματός σας, η επιλογή των οικιακών καθαριστικών παίζει ρόλο. Από το υγρό πιάτων μέχρι το απορρυπαντικό πλυντηρίου, πόσο αναρωτιέται κανείς για τα συστατικά και τις επιπτώσεις των προϊόντων που χρησιμοποιεί καθημερινά, στο περιβάλλον;

Το "λιγότερο βλαβερό" είναι ο όρος που χρησιμοποιεί η νεοϋορκέζα επιχειρηματίας Amanda Weeks. Η Weeks είναι η ιδρύτρια του Ambrosia, μιας νέας εταιρείας που στοχεύει στην εκ νέου αξιοποίηση των τροφίμων που καταλήγουν στα σκουπίδια με στόχο να μετατραπούν σε κάτι χρήσιμο. Το παρθενικό τους προϊόν, ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις και επιφάνειες, με την ονομασία, Veles, μπορεί να θεωρηθεί στην πραγματικότητα καλό.

Φτιαγμένο μέσω μιας διαδικασίας ζυμώσεων που εξάγει τα δραστικά συστατικά (αλκοόλ, οξικό οξύ, γαλακτικό οξύ, νερό), κάθε φιάλη μετατρέπει περίπου δύο κιλά απορριμμάτων σε ωφέλιμο προϊόν. για το πλαίσιο, από το 2018, ένα μόνο εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων στο Μπρούκλιν επεξεργάζεται περίπου 250 τόνους ημερησίως. Εκτός από τη βιώσιμη παραγωγή του, το Veles, με το μπουκάλι αλουμινίου από τερακότα (το αλουμίνιο μπορεί να ανακυκλωθεί ξανά και ξανά χωρίς υποβάθμιση) και το άρωμα του περγαμόντου, της μέντας και της λεβάντας, είναι κατασκευασμένο με γνώμονα τον πελάτη που εστιάζει στο design. Και όπως φαίνεται, κάνει δουλειά.