Τάσεις φυγής | 6 λογαριασμοί στο Instagram σας ταξιδεύουν από τη Μεσόγειο μέχρι τη σφαίρα του φαντασιακού

Θα γεμίσουν το feed σας με όμορφες εικόνες από όλο τον κόσμο.

Απόδραση από την πραγματικότητα, νοερά ταξίδια σε εκπληκτικά μέρη, ιδέες για την travel bucket list σας. Όποιο κι αν είναι το ζητούμενο, οι παρακάτω λογαριασμοί στο Instagram σας ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο - από το Αμάλφι μέχρι το Μεξικό - ενώ ανοίγουν ένα παράθυρο στη σφαίρα του φαντασιακού. 

@seeladanse: Έχοντας στο μυαλό της La Danse του Henri Matisse, η Cristina Mengual δημιούργησε ένα feed ωδή στη Μεσόγειο. Στόχος της είναι να μεταδώσει μια «ατελείωτη καλοκαιρινή νοσταλγία» με ένα εξαιρετικό συνδυασμό φωτογραφιών από παραθαλάσσια μέρη. 

@tommy.clarkeΟ φωτογράφος Tommy Clarke, που μεγάλωσε στις αγγλικές ακτές, έχει εμμονή με την «αλληλεπίδραση μεταξύ νερού και γης» και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι κατοικούν σε αυτήν τη "διασταύρωση".

@tinycactusΤα κολάζ φωτογραφιών της KangHee Kim που γεννήθηκε στη Σεούλ είναι εμπνευσμένα από τις κοσμικές συναντήσεις στη Νέα Υόρκη. Περιγράφεται ως σύγχρονος σουρεαλισμός, καθώς οι εικόνες αντιπαραθέτουν καθημερινές σκηνές με ονειρικά οράματα.

@voyageursdumonde: Από τα φθινοπωρινά δέντρα του Βερμόντ που αντανακλώνται σε μια λίμνη έως τους σερβιτόρους σε ένα πολυσύχναστο μπιστρό του Παρισιού και τους ψαράδες του  Varanasi που ξεφορτώνουν τα ψάρια τους από τις πολύχρωμες ξύλινες βάρκες, αυτός ο λογαριασμός σας ταξιδεύει σε μερικά από τα πιο ανόμοια και εκπληκτικά μέρη του κόσμου.

@somewhereiwouldliketolive: Οι interior designers και φωτογράφοι Katty Schiebeck και Ruben Ortiz ξεκίνησαν το @somwhereiwouldliketolive πριν από 10 χρόνια ως blog. «Είμαστε σαν κυνηγοί θησαυρών», λέει το δίδυμο από τη Βαρκελώνη, «αλλά αυτή η λαχτάρα για το τέλειο μέρος υπάρχει σε πολλούς σαν κι εμάς». 

@clouds.say.hello: Μια πύλη στο υποσυνείδητο, αυτός ο λογαριασμός στο Instagram προσφέρει όμορφες φωτογραφίες του ουρανού που επιμελείται ένας σύμβουλος ονείρων με έδρα το Μαϊάμι. Το feed οδηγεί τους followers σε κανάλια IGTV και YouTube που συνδυάζουν εικόνες σύννεφων με lo-fi, minimal techno και ambient music, προκαλώντας μια κατάσταση ύπνωσης που λέγεται ότι βοηθά τους χρήστες να «ελέγχουν τα όνειρά τους».