
Το σχεδιαστικό δίδυμο από τη Δανία, Space Copenhagen, χρησιμοποίησε τις απαλές αποχρώσεις του πράσινου και του γκρι για να διακοσμήσει την τραπεζαρία του εστιατορίου Le Pristine στην Αμβέρσα του Βελγίου.
Το Le Pristine, το οποίο διευθύνεται από τον chef τριών Michelin, Sergio Herman, στεγάζεται σε ένα νεωτεριστικό κτήριο της δεκαετίας του 1960. Οι ημιτελείς εργασίες ανακαίνισης άφησαν το εσωτερικό του κτιρίου με αρκετούς σπασμένους τοίχους από τούβλα και φθαρμένες κολώνες. Όταν ζητήθηκε από το Space Copenhagen να μετατρέψει τον χώρο στο εστιατόριο που είναι σήμερα, το σχεδιαστικό δίδυμο αποφάσισε να διατηρήσει αυτά τα παλιά χαρακτηριστικά και σχεδίασε το εστιατόριο ώστε να εμφανίζεται ως "ένα ελκυστικό κολάζ ιστορικών αναφορών".

"Η Αμβέρσα είναι μια σχετικά μικρή πόλη, αλλά με γνώμονα το σχεδιασμό", δήλωσε ο Peter Bundgaard Rützou, ο οποίος ίδρυσε το στούντιο μαζί με την Signe Bindslev Henriksen. "Γοητευτήκαμε εξαρχής από την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, την ιστορία και τους καλλιτέχνες και τον τρόπο που απεικόνιζαν αγροτικές σκηνές, ανθρώπους που τρώνε, απολαμβάνοντας ένα γεύμα με αίσθηση ταπεινότητας" συνέχισε. "Αυτό μας οδήγησε να οραματιστούμε την κοινωνική εμπειρία στο Le Pristine και το εστιατόριο έχει σχεδιαστεί ακολουθώντας μια slow αισθητική και ως όχημα για τις σύγχρονες συναντήσεις στην Αμβέρσα".

Οι σκοτεινές αποχρώσεις που χρησιμοποίησαν οι Ολλανδοί και Φλαμανδοί δάσκαλοι της ζωγραφικής, όπως ο Rembrandt van Rijn, ο Johannes Vermeer και ο Peter Paul Rubens ενημέρωσαν την χρωματική παλέτα της τραπεζαρίας στο ισόγειο.
Επιπλέον χρώμα παρέχεται από ένα γλυπτό ύψους πέντε μέτρων από τον Ολλανδό καλλιτέχνη Frederik Molenschot που κρέμεται από την οροφή της τραπεζαρίας. Με τίτλο Hacked Cheese, το έργο τέχνης αποτελείται από μπλε κυλίνδρους που παραπέμπουν σε κεφάλια παρμεζάνας.
Το Le Pristine έχει επίσης δύο αυλές - σε μία από αυτές έχει φυτευτεί ένα δέντρο ύψους 10 μέτρων και διαθέτει ένα τεράστιο σωρό από καυσόξυλα που χρησιμοποιούνται στον ξυλόφουρνο. Η άλλη αυλή έχει θέα σε ένα γειτονικό αρχοντικό του 17ου αιώνα που φιλοξενεί το κατάστημα του βελγικού fashion brand Verso, με το οποίο ο chef Herman συνεργάστηκε για να ανοίξει το εστιατόριο.