Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καθαρίζετε στο σαλόνι

Από πού είναι πιο σωστό να ξεκινάμε όταν τακτοποιούμε το καθιστικό.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δεν υπάρχει λάθος τρόπος στο καθάρισμα του σπιτιού. Μπορείτε όμως να σκεφτείτε κάποιες βασικές κινήσεις ώστε να έχεις πιο άμεσο και γρήγορο αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της κάθε κίνησης. 

Συγκεκριμένα, όταν πρόκειται για τον καθαρισμό του καθιστικού, είναι αρκετά δελεαστικό να ξεκινήσουμε από κάπου κεντρικά. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που σκέφτεστε πρώτο - βλέπε το coffee table- είναι καλύτερο να το αφήσετε για το τέλος. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καθαρίσετε είναι το φωτιστικό ή/και τον ανεμιστήρα οροφής. 

Γιατί είναι έξυπνο να καθαρίσετε πρώτα το φωτιστικό στο σαλόνι:


Συχνά μιλάμε για καθαρισμό από πάνω προς τα κάτω και ο καθαρισμός του καθιστικού δεν αποτελεί εξαίρεση. Το φωτιστικό του σαλονιού είναι ένα σημείο όπου προσγειώνεται όλη η σκόνη και η βρωμιά. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να αρχίσετε να καθαρίζετε ό,τι βρίσκεται πάνω από το ήδη προσεκτικά γυαλισμένο και τακτοποιημένο τραπέζι. Με το να ξεκινήσετε το καθάρισμα ξεσκονίζοντας πρώτα το φωτιστικό ή/και τον ανεμιστήρα οροφής, διασφαλίζετε πώς ό,τι κι αν πέσει στις επιφάνειες κάτω από αυτό θα ξεσκονιστεί, θα σκουπιστεί ή θα αδειάσει όταν εκτελέσετε αυτές τις εργασίες αργότερα.

Υπάρχει όμως κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Η στρατηγική "από πάνω προς τα κάτω" είναι εξαιρετική εάν καθαρίζετε με ζητούμενο την ταχύτητα και θέλετε αποτελεσματικές κινήσεις. Αλλά αν δεν τίθεται θέμα χρόνου και θέλετε να ασχοληθείτε με τον δικό σας ρυθμό, τότε ο κανόνας είναι να καθαρίσετε όπως θέλετε. Εάν αυτό που σας δίνει κίνητρο να καθαρίσετε το σαλόνι, είναι ξεκινώντας από το τραπέζι, τότε αρχίστε από εκεί. Αν τα ψίχουλα στο πάτωμα σού δίνουν το έναυσμα για γενική καθαριότητα, τότε αρπάξτε τη σκούπα χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι "κανόνες" καθαριότητας που έχουν ως στόχο να "γίνει η δουλειά σωστά" όμως αυτό που ισχύει πραγματικά είναι να κάνετε ό,τι σας ευχαριστεί. 

Πηγή: Madamefigaro.gr