Dear John | Γράφοντας γευστικές αναμνήσεις στην Τήνο

Ένα νέο εγχείρημα στον όρμο της Καρδιανής.

Στον όρμο της Καρδιανής στην Τήνο, το  Dear John θυμίζει κάτι από τα χρόνια της αλληλογραφίας, των καρτ-ποστάλ και των penfriends. Το νέο all day beach restaurant-bar των Θανάση Τσουνάκα, Βασίλη Ιατρού, Κωνσταντίνου και Παμίνου Περράκη έχει όνομα που παραπέμπει στην αρχή ενός γράμματος - στην προσφώνηση ενός αγαπημένου φίλου στον οποίο ανυπομονείς να εξιστορήσεις τα πάντα. 

Dear John | Γράφοντας γευστικές αναμνήσεις στην Τήνο

Αν έπρεπε να ξεκινήσει κανείς από κάπου, αυτό θα ήταν σίγουρα η τοποθεσία. Στον όρμο του παραδοσιακού οικισμού της Καρδιανής, η παραλία δίνει την αίσθηση της ιδιωτικότητας, τα νερά είναι πάντα δροσερά και η ηρεμία του τοπίου αποτυπώνεται για πάντα στο μυαλό. Η ομάδα του Dear John σεβάστηκε όλα τα παραπάνω κι έστησε ένα μαγαζί που δένει αρμονικά με το μέρος, επιλέγοντας φυσικά υλικά και γήινες αποχρώσεις και δίνοντας στους επισκέπτες την επιλογή να απολαύσουν πρωινό (10:00 - 13:30) και σνακ στην παραλία ή ένα ολοκληρωμένο γεύμα στα τραπέζια του. 

Dear John
Χταπόδι, φάβα, aji Amarillo

Η κουζίνα υπακούει στην ανάγκη των καλοκαιρινών διακοπών - στις γεύσεις που δεν κουράζουν με την πολυπλοκότητα τους, ακόμα κι αν απαιτούνται εξειδικευμένες τεχνικές και ώρες προετοιμασίας για την επίτευξη ενός πιάτου. Ο chef Δημήτρης Κατσάνος (Daios Cove) δημιουργεί μία εκδοχή ελληνικού bistronomy με fusion επιρροές, συνδυάζοντας την ίδια στιγμή γευστικές αναμνήσεις με εκλεπτυσμένες γεύσεις.

Dear John
Καρπάτσιο με αβοκάντο και yuzu ντρέσινγκ

Η επιτυχία ενός πιάτου στις διακοπές είναι να ξεχωρίζει για τη φρεσκάδα, την απλότητα και την αληθινή του γεύση χωρίς να μπερδεύει τις αισθήσεις. Για παράδειγμα, η χωριάτικη σαλάτα υπακούει σε όλους αυτούς τους κανόνες: πεντανόστιμο τοματίνι, τηνιακό τυρί με αψάδα, μυρωδάτο κρεμμύδι και πιπεριά Φλωρίνης που προσδίδει αυτή την επιπλέον ενδιαφέρουσα νότα.

Dear John
Χωριάτικη σαλάτα με πέτρωμα Τήνου

Το μενού είναι περιεκτικό αλλά όχι μικρό, δίνοντας αρκετές επιλογές για ψάρι και θαλασσινά (αξίζει σίγουρα το καρπάτσιο με ψάρι ημέρας και το χταπόδι με φάβα και aji Amarillo), λίγες αλλά πρωτότυπες για ζυμαρικά και ριζότο, όπως η φρέγκολα με γαρίδες, βασιλικό και καπνιστή πάπρικα και κάποιες κλασικές επιλογές σε κρέας (το rib eye θα εκτιμηθεί από κάθε αμετανόητο carnivore). Η ατμόσφαιρα ενδείκνυται για cocktails, αλλά αν θέλετε να κινηθείτε σε κρασί, θα βρείτε μια άκρως ενημερωμένη λίστα. Αξίζει σίγουρα να ενδώσετε σε γλυκό και δη στο τσουρέκι - σουφλέ με λευκή σοκολάτα, μαρμελάδα μούρων και παγωτό βανίλια. 

Dear John, Όρμος Καρδιανής, Τήνος, Τηλ.: 2283 031760