Επιστροφή στην πόλη | Ο καταπράσινος κήπος του Balthazar

Για τις πρώτες εξόδους στην Αθήνα, μετά την επιστροφή από τις διακοπές.

Μια ολάνθιστη κούνια και μία σκάλα στολισμένη με τουλίπες είναι οι πρώτες εικόνες που συναντά κανείς περνώντας το κατώφλι του Balthazar. Το όνομα του bar-restaurant που στεγάζεται σε αυτό το υπέροχο νεοκλασικό του 1897 και λειτουργεί αδιάκοπα από το 1973, είναι ταυτόσημο με την αθηναϊκή διασκέδαση. Το Balthazar επένδυσε στο σήμα κατατεθέν του, τον υπέροχο και καταπράσινο κήπο του, αποφασίζοντας μέσα στα χρόνια να τον διευρύνει ακόμα περισσότερο.

Επιστροφή στην πόλη | Ο καταπράσινος κήπος του Balthazar

Σήμερα, όσο κι αν έχει αλλάξει ο χάρτης της αθηναϊκής σκηνής, ο κήπος του Balthazar συνεχίζει αποτελεί τη σημαντικότερη όαση πρασίνου και δροσιάς στο κέντρο της πόλης. Και πιθανότατα είναι αυτό που χρειάζεστε για τις πρώτες εξόδους στην Αθήνα, μετά την επιστροφή από τις διακοπές. 

0059

Με έναν αέρα ανανέωσης στο μενού και ιδιαίτερη προσοχή στις πρώτες ύλες και την ποιότητα, ο chef Χριστόφορος Πέσκιας δεν αφήνει απλώς την υπογραφή στα πιάτα αλλά και τη larger than life προσωπικότητά του. Όντας σε μεγάλα μαγειρικά κέφια, ο chef συνδυάζει την αγάπη του για καθαρές γεύσεις με την ανήσυχη δημιουργικότητά του. Και φυσικά κρατάει πάντα το πάνω χέρι, φτιάχνοντάς τα όλα στην κουζίνα του - ακόμα και το ψωμί. 

0014
0038

Fish tacos με ταρτάρ τόνου, vegan sushi με μελιτζάνα, μαγιάτικο στη σχάρα με σάλτσα puttanesca, σαλάτα με καρπούζι, avocado, φέτα, jalapeno, lime και κόλιανδρο, λολοκυθοκεφτέδες της Μάνης (χωρίς γλουτένη) με άρωμα Ινδίας αποτελούν μερικές από τις νέες ενδιαφέρουσες προσθήκες στον κατάλογο. Δεν λείπουν, όμως τα θρυλικά κεφτεδάκια του Πέσκια που υπάρχουν στο μενού από το 1999 και κλείνουν μέσα στην τραγανή τους κρούστα, όλη τη νοσταλγία του φαγητού. 

Η λίστα των cocktails ακολουθεί τα exotic vibes της γενικότερης ατμόσφαιρας, με τα premium spirits να συνδυάζονται με ευφάνταστους συνδυασμούς, για άκρως καλοκαιρινές προτάσεις. Ένα Exoti-que Old Fashioned, Camouflage ή Secret Garden (με χαμηλότερο αλκοολικό δείκτη) αποτελούν ιδανικές επιλογές για το ξεκίνημα της βραδιάς.

Balthazar, Τσόχα 27, Τηλ.: 2106441215, Ανοιχτά καθημερινά