Μια ενδιαφέρουσα έκθεση για την Grace Jones έρχεται στο Λονδίνο

Με τίτλο "Grace Before Jones: Camera, Disco, Studio" η έκθεση υπόσχεται μια νέα υπόσχεται μια εξερεύνηση της εικόνα της θρυλικής μουσικού.

Ένα "σταυροδρόμι μεταξύ φαντασίας, μελέτης και βιογραφίας" είναι η περιγραφή μιας νέας έκθεσης στο Nottingham Contemporary που υπόσχεται να εξερευνήσει τη θρυλική μουσική της Grace Jones και την εικόνα της. Με τίτλο Grace Before Jones: Camera, Disco, Studio, η έκθεση φιλοδοξεί να προχωρήσει πέρα από την καριέρα και τις συνεργασίες της, στο ζήτημα "της μαύρης εικόνας και του gender binarism καθώς και της συνολικής performance της ζωής της".

"Με αφετηρία την παρατήρηση ότι η Grace Jones δεν είναι μία αλλά πολλά πρόσωπα, η έκθεση Grace Before Jones: Camera, Disco, Studio ξετυλίγει μια σειρά από Grace Joneses: από τη ντίσκο βασίλισσα στο dub cyborg. Από τη Τζαμαϊκανή στη γαλλίδα. Από μοντέλο πασαρέλας σε performer νυχτερινού κέντρου διασκέδασης. Από μαύρη σε λευκή. Από θηλυκό σε αρρενωπό" αναφέρει η ανακοίνωση της γκαλερί.

"Ενσωματώνοντας αυτούς τους φαινομενικά αντίθετους πόλους ταυτόχρονα, η Grace Jones εμπλέκει το δυαδικό συστήμα με στυλ και σάρκα. Εξηγεί και ταυτόχρονα περιπλέκει τις θεωρίες για το φύλο, τη σεξουαλικότητα, την performance και τη φυλή, συζητήσεις που άνθισαν παράλληλα με την καριέρα της".

Την έκθεση επιμελούνται οι Cédric Fauq και Olivia Aherne και θα ξεκινήσει από τις 26 Σεπτεμβρίου - αρκεί να αρθούν οι περιορισμοί εξαιτίας του κορωνοϊου στην πόλη του Λονδίνου.  Η έκθεση θα φιλοξενήσει επίσης το έργο καλλιτεχνών και φωτογράφων, συμπεριλαμβανομένων των Jean-Michel Basquiat, Robert Mapplethorpe, Antonio Lopez, Paul Mpagi Sepuya, και πολλών ακόμα, καθώς και υλικά από το ACT UP και το Sigma Sound Studio Archives.