Eat chic | 6 μέρη στο Παρίσι για pastry lovers

Τα bakeries και pastry shops που αξίζει να επισκεφθείτε στο επόμενο ταξίδι σας.

Η μυρωδιά του ζεστού ψωμιού και του φρέσκου βούτυρου μένει ανεξίτηλη στη γευστική μνήμη. Άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτή τη μικρή ιεροτελεστία, το Παρίσι έχει να επιδείξει πολλούς μικρούς θησαυρούς για τους απανταχού καλοφαγάδες ταξιδιώτες.

Σήμα κατατεθέν της γαλλικής πρωτεύουσας τα ρουστίκ bakeries αλλά και τα pastry shop που εξυμνούν κλασικές συνταγές και ανοίγουν δρόμο για τη σύγχρονη ζαχαροπλαστική. Από τη νέα μπουτίκ γλυκών του Cedric Grolet μέχρι το χαμηλών τόνων Circus Bakery Paris, αξίζει να αναζητήσετε αυτά τα bakeries και ζαχαροπλαστεία στο επόμενο ταξίδι σας στην Πόλη του Φωτός (και της υψηλής γαστρονομίας).

Cédric Grolet Opera

Ο ταλαντούχος pastry chef με την αυθάδικη δημιουργική ματιά πραγματοποίησε ένα νέο εγχείρημα: το Cedric Grolet Opera. Στο καινούργιο του κατάστημα, οι μοναδικές του δημιουργίες εκθέτονται σαν σε boutique και συσκευάζονται σε πολυτελή κουτιά. Απέναντι ακριβώς από το πόστο των γλυκών, βρίσκεται ένας πάγκος όπου ετοιμάζονται γκουρμέ σάντουιτς. Αξίζει να δοκιμάσετε τον απλά εξαίσιο baba au rhum, μια συνταγή τόσο φίνα και απολαυστική που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας.

Circus Bakery Paris

Στην αναζήτηση για το καλύτερο cinnamon bun της πόλης, ο δρόμος οδηγεί αναπόφευκτα στο Latin Quarter, όχι πολύ μακριά από τη Notre Dame. Πίσω από την ξύλινη πρόσοψη, σας περιμένει ένα εργαστήριο με τα πιο αρωματικά και αφράτα σαν σύννεφα cinnamon buns, καθώς επίσης και πολύ καλός καφές. Σε αυτόν τον artisanal φούρνο, ζυμώνεται καθημερινά ψωμί με προζύμι, ενώ μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε σπιτικές μαρμελάδες, spread πραλίνας και φρέσκο βούτυρο. 

Du Pain et des Idées

Για τους pastry-lovers και τους λάτρεις του ψωμιού,  μια επίσκεψη στο Du Pain et des Idées ισοδυναμεί με μία μοναδική εμπειρία γεύσης και παριζιάνικης καθημερινότητας. Ο φούρνος φημίζεται για το χωριάτικο ψωμί του αλλά και για τις galette des rois, τα κρουασάν και τις μηλόπιτες.

Utopie

Η ιστορία δύο φίλων (baker και pastry chef) ξεκινάει από το Laduree και συνεχίζει σε αυτό τον ζεστό και οικείο φούρνο. Η δική τους "ουτοπία" έγινε πραγματικότητα όταν άνοιξαν το κατάστημά τους στο πολλά υποσχόμενο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού. Ειδικεύονται στο ψωμί, το οποίο και θα βρείτε σε πολλές διαφορετικές εκδοχές και μπορείτε να προμηθευτείτε στην ποσότητα που επιθυμείτε. Καρποί, αποξηραμένα φρούτα, πράσινο τσάι, δημητριακά και καρότα είναι μόνο μερικοί από τους συνδυασμούς που θα συναντήσετε. Την τιμητική τους έχουν επίσης τα pastries και viennoiseries.

Fermentation Générale

Αυτός ο new age φούρνος εστιάζει στην τεχνική της ζύμωσης (fermentation) που αποτελεί και μία από τις σημαντικές γαστρονομικές τάσεις των τελευταίων ετών. Εδώ, θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία σε ψωμιά, κίμτσι, αλλά και συνταγές που προκύπτουν μέσα από την τεχνογνωσία της ομάδας αλλά και τη διάθεσή της για πειραματισμούς. Η μαγική τέχνη της ζύμης περνάει στη νέα γενιά και μέσα από καινοτομία, μεράκι και αγάπη, μετουσιώνεται σε ψωμί με υψηλή διατροφική αξία και γεύση.

Yann Couvreur

Ο Yann Couvreur, ο οποίος έχει εργαστεί ως head pastry chef στο ξενοδοχείο Prince de Galles είναι γνωστός για τον έξυπνο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει κλασικές εκδοχές γλυκών. Κάποια είναι ήδη προετοιμασμένα - από εποχικές τάρτες μέχρι roulés—με γέμιση φιστίκι - σοκολάτα, πραλίνα ή σοκολάτα γάλακτος και καρύδα. Υπάρχουν όμως και γλυκά που ετοιμάζονται κατά παραγγελία, όπως το διάσημο αποδομημένο μιλφέιγ του Couvreur.

Κεντρική φωτογραφία: CG©pmonetta