The Escape | Η γοητεία της ερήμου

Το πολυαναμενόμενο "Six Senses Saharut Resort" αποτελεί ένα μοναδικό δροσερό καταφύγιο στην καρδιά της ερήμου Νεγκέβ στο νότιο Ισραήλ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σκληρό όσο και εντυπωσιακό, το τοπίο απλώνεται προς κάθε κατεύθυνση μεγαλειώδες, σαν ένα απέραντο τσαλακωμένο σεντόνι από βράχο, ριγμένο κάτω από τον καυτό ήλιο. Αυτή η μόνιμα φουρτουνιασμένη θάλασσα από πέτρα διακόπτεται μόνο από επιβλητικά κύματα άμμου, που συχνά ξεπερνούν τα 30 μέτρα και κινούνται ανεπαίσθητα αργά με τον αέρα προκαλώντας τους sand boarders να σερφάρουν εκεί που κάποτε οι Βεδουίνοι πολεμιστές χάραζαν την πορεία των καραβανιών που μετέφεραν τα μπαχαρικά της Ανατολής. Δίπλα από μικρά φαράγγια και ξεροπόταμους η άγρια ζωή παλεύει για μια θέση στη σκιά και τα αγριολούλουδα οργιάζουν στην παραμικρή υποψία υγρασίας. Εδώ στη νότια, σκληρότερη και πιο άνυδρη πλευρά της ερήμου Νεγκέβ του Ισραήλ, στο Σαχαρούτ, ανοίγει τον Δεκέμβριο ένα resort μοναδικό όσο και το τοπίο που το περιβάλλει. Το μυστικό του "Six Senses Saharut" αρχίζει να αποκαλύπτεται προσεγγίζοντας προς αυτό. Οδικώς ή με ελικόπτερο από το κοντινότερο αεροδρόμιο, το πέρασμα της Νεγκέβ σε προϊδεάζει για τη μοναδική εμπειρία, αφού η έρημος "καθαρίζει" τις αισθήσεις και το μυαλό για να αφήσει την κοιλάδα Αραβά να σε καταπλήξει.

Από τον Βαγγέλη Βαγγελάτο

The Escape | Η γοητεία της ερήμου

Panorama_Pool_Villa-bedroom

Φτάνοντας, η διαφορά από οποιοδήποτε άλλο resort είναι προφανής. Το σύμπλεγμα από 60 βίλες και σουίτες απλωμένες στη βραχώδη έρημο είναι σκηνογραφημένο για να προσφέρει την αίσθηση του ησυχαστήριου και να σας σαγηνεύσει σαν ένα δροσερό καταφύγιο που θα σας επιτρέψει να την παρατηρήσετε. Σχεδιασμένο με μια ενιαία φιλοσοφία, το resort προσφέρει την αίσθηση της απομόνωσης και ταυτόχρονα της φιλοξενίας, όπως ακριβώς το αφιλόξενο τοπίο έρχεται σε αντιδιαστολή με τη γενναιοδωρία των λαών της ερήμου. Η αισθητική των χώρων παραπέμπει σ’ αυτήν των αρχαίων Ναβαταίων, των νομάδων που πριν από 2.000 χρόνια σκάλισαν στους αμμόλιθους της Νεγκέβ έναν ολόκληρο πολιτισμό, τα ίχνη του οποίου περιμένουν να τα ανακαλύψετε σε απόσταση αναπνοής.

effi_Experience_Manager_and_Camels
Sunrise_Yoga_5_

Κομμάτια αυτού του πολιτισμού έχουν περάσει σε αντικείμενα χρηστικά ή διακοσμητικά σε όλους τους χώρους, που είτε έχουν κατασκευαστεί από ντόπιους τεχνίτες αποκλειστικά για το resort είτε έχουν διασωθεί από εγκαταλελειμμένα κτίρια της περιοχής, όπως οι εσωτερικές πόρτες από επαναχρησιμοποιημένο ξύλο τικ και τα διακοσμητικά ξύλινα κομμάτια που ψιθυρίζουν ιστορίες των τελευταίων 200 ετών.  Ιστορίες σαν τη δική σας από το Σαχαρούτ. Όταν πια είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο θεαματικό από το κατακόκκινο ηλιοβασίλεμα πάνω από τους αμμόλοφους, οι άνθρωποι του "Six Senses Saharut" θα σας μυήσουν σε μια βραδιά όπου το απόλυτο σκοτάδι της ερήμου Νεγκέβ θα σας χαρίσει ένα νυχτερινό ουρανό πλημμυρισμένο από αστέρια που δε θα δείτε πουθενά αλλού πίσω στον πολιτισμό.

Πληροφορίες: sixsenses.com/en/resorts/shaharut

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: COURTESY THE HOTEL