Ο μαγικός κόσμος της Ευγενίας Χανδρή

Η δημιουργός του A Magic Cabinet ανοίγει το πολύτιμο ερμάριό της και μας ξεναγεί σε έναν κόσμο χαράς και διαχρονικής κομψότητας.

Τι θα ήταν ένα αντικείμενο χωρίς μια ιστορία να το συνοδεύει; Στο μαγικό ερμάριο της Ευγενίας Χανδρή, κάθε αντικείμενο έχει επιλεχθεί προσεκτικά από την ίδια, αντικατοπτρίζοντας το εκλεπτυσμένο γούστο της, την αγάπη της για την Ελλάδα αλλά και τη διεθνή κουλτούρα και παιδεία που τη χαρακτηρίζει. Πολίτης του κόσμου, λάτρης του γραψίματος, της ποίησης και των βιβλίων, η Ευγενία Χανδρή μεταφέρει έναν κόσμο καλοκαιρινό, διαχρονικό και φίνο στη διαδικτυακή πλατφόρμα A Magic Cabinet, που συνδυάζει το shopping με τη γνώση. Γιατί μόνο έτσι το πρώτο αποκτά ουσία και αξία.

Ηθική και βιωσιμότητα δεν είναι  #trendingnow αλλά το ζητούμενο: μικροί παραγωγοί, τεχνίτες και σχεδιαστές από όλη την Ελλάδα αποκτούν το βήμα που χρειάζονται για να δείξουν τη δουλειά τους. Το δισάκι (η ελληνική εκδοχή του furoshiki) του A Magic Cabinet  κλείνει μέσα του πολύτιμα αντικείμενα, διακοσμητικά, αξεσουάρ, προϊόντα ομορφιάς και εκλεκτά τρόφιμα, και γίνεται συνοδοιπόρος στο μαγικό σας ταξίδι. Σχεδιασμένο από τη Soffa, κάθε δισάκι είναι φτιαγμένο από οργανικά υλικά και στηρίζει το έργο της εταιρείας κατά του trafficking των γυναικών.

Το A Magic Cabinet λειτουργεί ως ένα online magazine. Μέσα από εικόνες υψηλής αισθητικές και καλογραμμένες ιστορίες, μαθαίνετε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και γνωρίζετε καλύτερα ιδιαίτερες προσωπικότητες, όπως τον σχεδιαστή Γιάννη Τσεκλένη, ανακαλύπτοντας επίσης και μία από τις τελευταίες δημιουργίες του που σχεδίασε αποκλειστικά για το A Magic Cabinet,  της Μαρίνας Ντιντερό, αγαπημένης φίλης της Χριστίνας Ωνάση και της Alexandra Llewellyn, σχεδιάστριας παιχνιδιών πολυτελείας. Ανακαλύπτετε επίσης μοναδικά ελληνικά προϊόντα, όπως premium βότανα και σοκολάτες, αξιόλογους τεχνίτες και ανθρώπους με όραμα. Αγαπημένη κατηγορία της δημιουργού, τα Κατοικίδια. Ούσα η ίδια φιλόζωη, αναζητά τα πιο αγνά προϊόντα για την περιποίηση και φροντίδα των ζώων, δίνοντας μία pop πινελιά στην καθημερινότητά μας με τους τετράποδους φίλους μας. 

A Magic Cabinet: Μια ιστορία αναμνήσεων και αγαπημένων πραγμάτων

Ο μαγικός κόσμος της Ευγενίας Χανδρή

"Έχει να κάνει με το ντουλάπι το πραγματικό. Το αγαπούσα πάρα πολύ και όταν έχασα τη μαμά το πήρα από το δωμάτιό της στη Χίο και το πήγα στη Σύρο, στο δωμάτιο όπου γεννήθηκε, για να την αισθάνομαι πιο κοντά μου. Και νομίζω ότι άρχισε από την ιδέα ότι μου αρέσει πολύ να συλλέγω πράγματα, να μαζεύω, να αγοράζω και να τα κρατάω συνήθως. Είμαι όμως καλή και στο declutter, μου δίνει χαρά, με γεμίζει ενέργεια. Όμως με ορισμένα πράγματα, και ειδικά με αυτά που πουλάμε εμείς, δεν θέλεις να κάνεις declutter. Είναι πολύ χρήσιμα και όμορφα και γενικά προσπαθώ να πουλήσω την αίσθηση των πραγμάτων ανεξάρτητα από την τιμή τους. Κι αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό. Σου δίνουν χαρά και χαλάρωση. Κυρίως στο home deco section, προσπαθώ να επιλέγω πάντοτε κλασικά σχέδια -ελληνικά, καθαρά γεωμετρικά - που δεν κουράζουν" εξηγεί η Ευγενία Χανδρή.

Χειροποίητα σταχτοδοχεία Verykokkos
Χειροποίητα σταχτοδοχεία Verykokkos

Τα αγαπημένα της Ευγενίας Χανδρή

"Μου αρέσει να συλλέγω αλάτια, τσάγια, μέλι. Πράγματα που διαρκούν και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όλες τις ώρες της ημέρας. Ακόμα και το γεγονός ότι δεν έχουμε επιλέξει κρασιά, αλλά αποστάγματα, γίνεται γιατί θέλουμε ποτά που πίνονται λίγο λίγο, που απολαμβάνει κανείς μέσα σε ένα πλαίσιο συναισθημάτων και εμπειριών. Το τσίπουρο, το ούζο, ή το μπράντι πίνονται αργά, τα απολαμβάνεις".

Διακοσμητικό Πιατάκι από Πορσελάνη Liana Vourakis
Διακοσμητικό Πιατάκι από πορσελάνη Liana Vourakis

"Και στην κατηγορία της ομορφιάς, είναι καλλυντικά που μυρίζουν πολύ ωραία, συνδέονται με τη φύση. Κάνουμε μεγάλη έρευνα κι επιλέγουμε πράγματα που δεν θα βρεις σε μια αλυσίδα. Θέλαμε εξαρχής να στηρίξουμε ανθρώπους που δεν θα είχαν κάποιο προφίλ διαφορετικά. Φωτογραφίζουμε με πολύ γούστο και γράφουμε πάντα μια ιστορία για τον κάθε παραγωγό".

Τσεκλένης
Μεταξωτό φουλάρι εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική των σπιτιών στο Πυργί της Χίου από τον Γιάννη Τσεκλένη.
Γιάννης Τσεκλένης x A Magic Cabinet
Γιάννης Τσεκλένης x A Magic Cabinet

"Μου αρέσουν πολύ τα μαντήλια. Γενικά, επέλεξα πράγματα που φέρνουν χαρά και ανακούφιση. Όλα τα πράγματα που διατίθενται προς πώληση αρέσουν πρώτα σε μένα. Αυτό είναι και το κριτήριο που πρέπει να περάσουν. Και φυσικά να υπάρχει ποικιλία. Επιλέγουμε πράγματα που δεν διαθέσιμα στο κοινό. Η προϊστορία των ερμαρίων έρχεται από τον 16ο αιώνα, όμως η τωρινή του διάσταση είναι σύγχρονη. Η σύνδεση της δική μας συλλογής με το παρελθόν είναι η έννοια του πολύτιμου από πλευράς αισθητικής και συναισθημάτων που δημιουργούνται".

Τα καλοκαίρια στη Χίο και η δύναμη των συναισθημάτων

"Είναι οι αναμνήσεις των καλοκαιριών. Έχω μια μανία με τη θάλασσα και πολλά πράγματα στο A Magic Cabinet προέρχονται από αυτή. Οι πιο έντονες αναμνήσεις είναι από τη Χίο. Ζούσα στην Αγγλία μέχρι το '88-'87 και ό,τι θυμάμαι από το νησί είναι παιδικό, τρυφερό. Αυτό το θέμα με τα αποστάγματα που περιγράφω έρχεται κατευθείαν μέσα από την καρδιά μου. Τα αυτοσχέδια μπαρ των γονιών μας, κάτι κακόγουστοι πάγκοι με κόκκινα πλαστικά για τα παγάκια, ένα μικρό ψυγείο με καταψύκτη, η δυσκολία να γίνουν τα παγάκια, όλα αυτά τα αστεία και ανέμελα. Οπότε στο site δίνω την επιλογή, ή μπορείς να μπεις και να αγοράσεις ή να διαβάσεις".

antheas-teas-cover

"Πιστεύω πολύ στη δύναμη των λέξεων. Και νομίζω δυστυχώς ότι η μανία μας να γίνονται όλα μέσα από το computer και την οθόνη, σκοτώνει τη δημιουργία. Μόλις αρχίσω να διαβάζω mails το μυαλό μου κλείνει. Χάνεται η λεπτομέρεια και η φροντίδα μέσα στον κόσμο που έχουμε δημιουργήσει. Θέλω να δημιουργήσω έναν διαδικτυακό προορισμό που μπορείς να χαθείς. Όταν αφιερώνεις λίγο χρόνο σε ένα βιβλίο ή σε κάτι όπως το A Magic Cabinet αισθάνεσαι μια ηρεμία. Κι αυτό είναι που θέλω να επιτύχω μέσα από αυτό".

Έχουμε section pets, τα σκυλιά μάς φέρνουν χαρά. Αυτά που απαιτούν περισσότερο χρόνο, όπως να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να φροντίσεις έναν σκύλο είναι κι αυτά που σου δίνουν κάτι. Αυτή είναι και η γενικότερη φιλοσοφία του site μας, να αποκτήσουμε χρόνο για τον εαυτό μας". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ