Eat Chic | Μια γαστρονομική ιστορία ξαναγράφεται σε ένα ιστορικό κτίριο του 1890

Το Omnivore είναι το νέο ενδιαφέρον all day project στο κέντρο της Αθήνας.

Η έξοδος για φαγητό αναδεικνύεται σε μία πολυδιάστατη εμπειρία. Είναι η αρχιτεκτονική και το design, το storytelling πίσω από έναν χώρο κι ένα concept και φυσικά το προσεγμένο F&B κομμάτι που δημιουργούν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Το Omnivore, που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγο καιρό στην καρδιά της Αθήνας, κερδίζει σε όλα τα παραπάνω. Η νέα πρόταση του Ομίλου Καστελόριζο, που για πρώτη φορά δραστηριοποιείται στο κέντρο της πόλης, συστήνεται ως ένα all day bar restaurant που στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο του 1890.

Eat Chic | Μια γαστρονομική ιστορία ξαναγράφεται σε ένα ιστορικό κτίριο του 1890

Στον χώρο όπου υπήρχε το Osterman, και που για πολλά χρόνια χρησίμευε ως υφασματάδικο, η minimal αισθητική συνυπάρχει με την κλασική κομψότητα σε έναν άκρως φιλόξενο και οικείο χώρο, με πολλά από τα στοιχεία του να υπενθυμίζουν την ιστορία του κτίσματος όπως το μοναστηριακό τραπέζι στο πατάρι, το εντυπωσιακό δάπεδο και το ιδιαίτερο ταβάνι. Το ίδιο κτίριο στεγάζει μάλιστα και το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο Athens 1890, καθώς και ένα εντυπωσιακό spa στο ισόγειο.

_Z3A2087

Omnivore, σημαίνει "παμφάγος" και αυτό από μόνο του δίνει το στίγμα για το section του φαγητού, με τη γενικότερη φιλοσοφία να εκτείνεται σε 3 βασικούς πυλώνες που είναι το brunch, το dinner και το bar. Την κουζίνα διευθύνει ο επί χρόνια συνεργάτης και executive chef του Ομίλου Καστελόριζο Βασίλης Καφαλούκος, ο οποίος έχει επιμεληθεί όλα τα μενού του Omnivore, με τις γευστικές του κατευθύνσεις να χαρακτηρίζονται fusion multiethnic αλλά με αρκετά πατήματα στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα.

_Z3A2241

Η κρέμα κανέλας, το crème brûlée ρυζόγαλο, ο καγιανάς, το Greek croque madame και ο τραχανάς είναι κάποιες από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν στο μενού του πρωινού και του brunch, ενώ επιλογές όπως το mini fondue με brie και sticks ψωμιού, το vegetarian satay και το mini σουβλάκι με τορτίγια σε εκείνο του finger food. Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, ο chef έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στο bar food. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας και ταυτόχρονα να δημιουργήσετε μία ενδιαφέρουσα ποικιλία με πιάτα to share. 

_Z3A2510

Στην κάρτα του dining, η οποία καλύπτει και το lunch και το dinner, το ceviche με τριλογία ψαριών,  το ταρτάρ καπνιστής τσιπούρας με κρίταμο, άνηθο και "χαβιάρι" λεμονιού και το αντίστοιχο με μοσχάρι, με μαρινάτο κρόκο και marsala vealjus, αποτελούν τις must taste επιλογές. Επιπλέον, αξίζει να δοκιμάσετε τη σαλάτα με τραγανή πάπια, τη vegetarian bolognese, την paella σε στυλ τραχανά και τη μπουγιαμπέσα με γιουβαρλάκια σφυρίδας.

omnivore

Την λίστα των cocktail υπογράφει ο Κωνσταντίνος Κώτσος, με τα περισσότερα εξ’ αυτών να πλαισιώσουν ιδανικά το φαγητό, όντας προσαρμοσμένα στην κουζίνα και τα πιάτα του Omnivore. Εκτός από τα signature και τα κλασικά cocktails, υπάρχει μία καλά ενημερωμένη κάβα και προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, τόσο από τον ελληνικό όσο και τον διεθνή αμπελώνα.

Omnivore - Πλ. Αγίας Ειρήνης 10, Αθήνα, Τηλ. 210 3221865, www.omnivore.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ