Αυτά τα Jacquemus πιάτα συνθέτουν μία ονειρική homeware συλλογή

Ο ηλιόλουστος γαλλικός νότος έρχεται στο τραπέζι σας.

Οι συνεχείς περιορισμοί σε όλο τον πλανήτη έχουν ως αποτέλεσμα να περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι και κατ' επέκταση να θέλουμε να κάνουμε τους προσωπικούς μας χώρους όσο πιο όμορφους γίνεται. Γι' αυτό και η νέα συλλογή κεραμικών από την Δάφνη Λέων δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων του Browns, η κεραμίστρια ανέλαβε να δημιουργήσει μία συλλογή εμπνευσμένη από τα σχέδια του Jacquemus - και είναι εξίσου πολυπόθητη με τα αξεσουάρ του σχεδιαστή. Η Λέων έχει σχεδιάσει μια limited συλλογή διακοσμητικών πιάτων (15 τεμάχια), τα οποία είναι διαθέσιμα προς πώληση στο Browns. Η έμπνευση πίσω από τις κεραμικές δημιουργίες της Λέων έρχεται μέσα από τα πιο αξέχαστα κομμάτια που είδαμε στην πασαρέλα του Jacquemus. Σε αυτά περιλαμβάνεται η χαρακτηριστική Chiquito mini bag σε κίτρινο χρώμα και το τεράστιο καπέλο σήμα κατατεθέν του brand.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σχεδιαστής συνεργάζεται με την ελληνίδα κεραμίστρια, καθώς η Δάφνη Λέων είχε δημιουργήσει χρηστικά και διακοσμητικά σκεύη για το εστιατόριο Oursin του Jaquemus στο Παρίσι. "Η έρευνά μου βασίστηκε στον Πικάσο και κυρίως στους κεραμίστες με τους οποίους συνεργάστηκε. Ανέτρεξα επίσης, εκεί όπου ο Πικάσο αντλούσε την έμπνευσή του, που είναι ουσιαστικά η αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο. Παρόλο που το ελληνικό στοιχείο δεν ήταν στο brief, υπάρχει μία έμμεση σύνδεση, καθώς χρησιμοποίησα αρκετά στοιχεία από την ελληνική παραδοσιακή κεραμική" είχε πει η Λέων σε παλιότερη συνέντευξή της στο harpersbazaar.gr.

Κεντρική φωτογραφία: Nastazia Arapoglou