Eat Chic | Γλυκές δημιουργίες στα πιο κομψά pastry shops

Sweet dreams are made of this.

Κρουασάν που μοσχομυρίζουν βούτυρο, εκλέρ έργα τέχνης, πανδαισίες σοκολάτας, αυθεντικό νεοϋορκέζικο cheesecake και λεπτεπίλεπτα macarons είναι το αντίδοτο στο πνεύμα των ημερών. Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας ή σε ένα αγαπημένο πρόσωπο, αναβαθμίστε την ιεροτελεστία του τσαγιού σας ή το δείπνο σας, επιλέγοντας γλυκές δημιουργίες που βασίζονται στις πιο εκλεκτές πρώτες ύλες και στην αστείρευτη φαντασία των pastry chefs που κρύβονται πίσω από αυτές.

Dimitris Economides

Santo domingo με dacquoise φουντουκιού, τραγανή πραλίνα, ganache σοκολάτα γάλακτος, mousse και φύλλα σοκολάτας, μπισκότο βουτύρου με κρέμα αμυγδάλου και λεμονιού, mousse βανίλια – yuzu και επικάλυψη κουβερτούρα yuzu, financier φουντουκιού χωρίς ζάχαρη (και gluten free), Madame Choux-Choux με τραγανή πραλίνα και St. Honoré με καραμελωμένη σφολιάτα, choux, κρέμα ζαχαροπλαστικής και ganache βανίλια αποτελούν μερικές από τις εκλεπτυσμένες προτάσεις γλυκών της κλασικής collection του Dimitris Economides. Σε αυτά προσθέστε τα φινετσάτα κρουασάν σε διαφορετικές εκδοχές - από βουτύρου μέχρι με γέμιση καρύδι - και ταξιδέψτε νοερά στο Παρίσι.

Dimitris Economides, Λεωφ. Κηφισίας 340, Ψυχικό, Τηλ.: 210675 5000 (το κατάστημα εξυπηρετεί delivery)

Bon Bon Fait Maison

Κανελέ, κρουασάν, muffins και cookies βγαίνουν ολόφρεσκα για πρωινό, ιδανικά να συνδυαστούν με τον μονοπoικιλιακό καφέ από Κολομβία και Αιθιοπία που φτιάχτηκε αποκλειστικά για το μαγαζί. Ο ίδιος καφές χρησιμοποιείται και σε μία από τις 20 με 25 γεύσεις παγωτού για ένα τέλειο coffee and dessert pairing. Οι γεύσεις αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και τον δημιουργικό οίστρο του Κρίτωνα Πουλή, που στόχος του είναι να δίνει στο κοινό καινούργιες γευστικές συγκινήσεις.

Bon Bon Fait Maison Athens, Πετράκη 30, Σύνταγμα, Τηλ.: 210-3318703, (το κατάστημα εξυπηρετεί delivery)

Mokpo

Όλες οι εκδοχές του cake όπως τούρτες με στρώσεις cake και κρέμας, cupcakes, cakepops, trifle cakes σε βαζάκια, cheescakes, cookiecakes, brownies και μπισκότα φτιαγμένα αποκλειστικά με φρέσκα υλικά, χωρίς μείγματα, χρωστικές ουσίες και συντηρητικά. Το Mokpo υπόσχεται να καλύψει τα cravings για ένα αυθεντικό cheesecake και να σας φτιάξει τη διάθεση με την υπέροχη αισθητική - εκτός από γεύση - που χαρακτηρίζουν τις δημιουργίες του.

Mokpo, Λ. Βασιλέως Γεωργίου Β 8, Χαλάνδρι, Τηλ.: 210- 6838859, (το κατάστημα εξυπηρετεί delivery)

Poulette

Το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής της Κατερίνας Λίβα φιλοδοξεί να σας χαρίσει αξέχαστες γλυκές εμπειρίες. Έχοντας πίσω της μία σημαντική πορεία στον χώρο των private events, η pastry chef δημιουργεί κομψά, ολόφρεσκα γλυκά κατόπιν παραγγελίας. Στο Poulette Pastry Lab δεν υπάρχει τίποτα κατεψυγμένο, καθώς όλα ετοιμάζονται αποκλειστικά για εσάς. Η ιδανική επιλογή για να γιορτάσετε ένα ξεχωριστό γεγονός με τον πιο chic και γλυκό τρόπο ακόμα κι εν μέσω lockdown. Δοκιμάστε (και) τα macarons.

Poulette, Ελληνοσερβικής Φιλίας 64, Αγία Παρασκευή, Τηλ.: 694 817 4792

Τρομερό Παιδί

Φημίζεται για τα εξαιρετικά ψωμιά του, όμως αυτός ο new age φούρνος που άνοιξε εν μέσω πανδημίας, έχει ήδη κερδίσει το κοινό και με τα γλυκά του. Στη βιτρίνα του φιγουράρουν choux, τάρτες και eclair με μία πιο σύγχρονη φιλοσοφία (στο eclair για παράδειγμα το γλάσο έχει αντικατασταθεί με craquelin, για να μειωθεί η ζάχαρη και να ενισχυθεί η απόλαυση) αλλά δεν λείπουν τα κρουασάν που φτιάχνονται αποκλειστικά με φρέσκο βούτυρο. Υπεύθυνο για όλα τα παραπάνω είναι ένα team Γάλλων που φροντίζουν να παντρεύουν την παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις της ζαχαροπλαστικής.

Τρομερό Παιδί, Παπαδιαμαντοπούλου 30, Ιλίσια, Τηλ.: 210-7777537