Μέσα στα κινηματογραφικά σπίτια mainstream, cult και indie ταινιών

Ένας λογαριασμός στο Instagram προσφέρει μία ιδιαίτερη οπτική στους εσωτερικούς χώρους του σινεμά και "συνταγογραφεί" ταινίες.

Το @celluloidhomes είναι ένας λογαριασμός στο Instagram που εξερευνά την ιστορία του κινηματογράφου μέσα από μία ενδιαφέρουσα οπτική γωνία - αυτή των εσωτερικών χώρων των ταινιών. Από τις μοντέρνες βίλες στα μέσα του αιώνα στο Κάπρι έως τα αραιά επιπλωμένα διαμερίσματα σε φτωχές αστικές γειτονιές, το @celluloidhomes τραβά την προσοχή σας πέρα από την άμεση δράση μιας ταινίας και την εφιστά στα δωμάτια που συχνά παραβλέπονται, και στα οποία εκτυλίσσεται η ιστορία - η διακόσμηση και οι λεπτομέρειες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την κατανόηση της ταινίας, περνούν τόσο συχνά απαρατήρητες.

Το @celluloidhomes δεν σας δίνει απλώς την ευκαιρία να επανεξετάσετε μέσα από ένα νέο πρίσμα μερικές γνωστές ταινίες, αλλά και να ανακαλύψετε φιλμ που ίσως δεν είχατε δει ή ακούσει. Διαθέτοντας ένα μείγμα arthouse και cult κινηματογράφου μαζί με mainstream ταινίες, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αναζητήσετε ιδέες εάν έχετε τερματίσει το Netflix ή δεν σας συγκινεί τίποτα πια στα social media.

Εκτός από το εύρος των ταινιών που εμφανίζονται στον λογαριασμό, η δημιουργός του, Emma Paterson, προσφέρει επίσης στους followers μια μοναδική υπηρεσία "συνταγογράφησής" ταινιών κατόπιν αιτήματος. Ανάλογα με το πώς αισθάνεστε (ή πώς θα θέλατε να αισθανθείτε), η Paterson θα σας προσφέρει μια λίστα με ταινίες κατά παραγγελία για την προσωπική σας προβολή, σχεδιασμένη για να βελτιώσει ή να μεταμορφώσει τη διάθεσή σας. Όπως λέει η ίδια στο Another, πιστεύει έντονα σε αυτό που περιγράφει ως δυνατότητα "ταυτόχρονης μεταφοράς και γείωσης" του κινηματογράφου, και έτσι άρχισε να προσφέρει αυτή τη δωρεάν υπηρεσία στο πρώτο lcokdown, με πολλούς ανθρώπους να ανταποκρίνονται στην ιδέα της. "Οι προτάσεις βασίζονται κυρίως σε αυτά που έχω δει", εξηγεί. "Προσπαθώ να φανταστώ τον εαυτό μου στη διάθεση του ατόμου και αναρωτιέμαι" Τι θα ένιωθα να δω;".