Eat Chic | Μία στάση στην πρώτη croissanterie της Αθήνας

Το Overoll Croissanterie σάς υπόσχεται πολλές βουτυρένιες στιγμές.

Η κοινή τους επιθυμία να φέρουν στην Αθήνα τη νοστιμιά του γαλλικού κρουασάν ένωσε τρεις νέους και πολλά υποσχόμενους ζαχαροπλάστες. Ο Άλκης Ζέρβας, ο Ιωάννης Κίκιρας και ο Σπύρος Παππάς κρύβονται πίσω από την ιδέα του Overoll, της πρώτης croissanterie στην Αθήνα που άνοιξε τις πόρτες της πριν από περίπου ενάμιση μήνα στο κέντρο της πόλης.

Eat Chic | Μία στάση στην πρώτη croissanterie της Αθήνας

Στην καθημερινή τους ζωή, οι τρεις συνεργάτες καλούνται να δημιουργήσουν πολλά διαφορετικά και περίτεχνα εδέσματα, όμως η ζεστασιά και η νοστιμιά της σφολιάτας, αποτελούσε και αποτελεί μεγάλη αγάπη και των τριών. Από αυτή την αγάπη, ξεκίνησε και το όραμά τους, να καταφέρουν να δημιουργήσουν οι ίδιοι, μία αυθεντική croissanterie στην Αθήνα, εμπνευσμένοι από αυτές της Γαλλίας.

Η έμπνευση για το προϊόν αλλά και το ευρύτερο ύφος του μαγαζιού, ήρθε από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από την Αυστραλία και το Lune Croissanterie και το Rollers Bakehouse. Το ένα πιο industrial και το άλλο πιο ζεστό και cozy, έδωσαν έμπνευση στους συνεργάτες, οι οποίοι δημιούργησαν ένα περιβάλλον με ζεστό χαρακτήρα και funky διάθεση και χρώματα.

overoll

Μπαίνοντας στον χώρο του Overoll ή και από το δρόμο ακόμα, φαίνεται η βιτρίνα με τα κρουασάν, η οποία σας καλεί να δοκιμάσετε τις πάντα φρέσκες δημιουργίες. Ο σκοπός του open space χώρου έχει να κάνει με την αίσθηση που ήθελαν να προκαλέσουν οι τρεις συνεργάτες, αυτήν του ότι όλοι μπορούν να δουν τι συμβαίνει μέσα σε ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Με αυτό τον τρόπο γίνεστε εν μέρει συμμέτοχοι και παρατηρητές της δημιουργίας ενός κρουασάν, ενώ δημιουργείται επίσης αυτή η αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς που ήθελαν να πετύχουν ο Άλκης, ο Γιάννης και ο Σπύρος.

overoll

Όσον αφορά στο προϊόν, από την αρχή της συνεργασίας τους και οι τρεις ζαχαροπλάστες είχαν αποφασίσει ότι δεν θα θυσιάσουν ούτε στο ελάχιστο την ποιότητα των κρουασάν τους. Γι’ αυτό το λόγο επιλέγουν τα καλύτερα υλικά, από το βούτυρο και το αλεύρι, μέχρι τα φρούτα και τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται για κάθε ένα κρουασάν. Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα καφέ, με επιλεγμένο συνεργάτη την Taresso με τον artisanal καφέ της.

Overoll, Πραξιτέλους 27, Αθήνα. Ανοιχτά καθημερινά από τις 8:00 μέχρι τις 16:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ