Τα χειροποίητα φωτιστικά της Μαρίζας Γαλάνη είναι εμπνευσμένα από τη Γεωμετρία

Η lighting designer παρουσιάζει μία νέα σειρά μέσα από το καινούργιο της website.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αναζητώντας πάντα το φως που φέρνει ισορροπία στον χώρο, η Μαρίζα Γαλάνη, lighting designer με ενεργή πορεία από το 2010, μοιράζεται μία διαφορετική ιστορία με κάθε της δημιουργία. Τώρα, μέσα από το καινούργιο της website, η σχεδιάστρια παρουσιάζει μία νέα σειρά φωτιστικών, που είναι βασισμένη στη Γεωμετρία (γεω- + -μετρία + μέτρον).

Τα χειροποίητα φωτιστικά της Μαρίζας Γαλάνη είναι εμπνευσμένα από τη Γεωμετρία
Μαρίζα Γαλάνη

Τόσο η φύση όσο και οι αρχαίοι ιεροί τόποι ενέπνευσαν τις δημιουργίες της, οι οποίες υπόσχονται να μεταφέρουν το αίσθημα της κατάνυξης στον εκάστοτε χώρο. Βασικός στόχος είναι ο παρατηρητής μέσω της θέασης να γίνει ένα με το γεωμετρικό σχήμα, μέσω αυτής της διαδικασίας εντάσσεται στο σχήμα και επιτυγχάνεται η πνευματική του ανάταση.

acme
Η νέα σειρά φωτιστικών εμπνέεται από τη Γεωμετρία.

Κάθε ένα από τα φωτιστικά είναι μοναδικό γιατί είναι χειροποίητο, μέσα από την επαφή των χεριών με το αντικείμενο, ο άνθρωπος μεταφέρει την σπίθα-ενέργεια-ψυχή στο τελικό προϊόν. Η κατασκευή τους συνδυάζει ένα πιο πρωτόγονο τρόπο ενώ παράλληλα η designer χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας πηγές φωτισμού. Τα φωτιστικά φτιάχνονται κατόπιν παραγγελίας στην Αθήνα.

Mariza Galani, Αρμονίας 6, Αθήνα, Τηλ. 215 5050875, 6936991106, marizagalani.com.