Η Ancient Kallos παρουσιάζει την πρώτη Art de la Table συλλογή της

Ανακαλύψτε την υπέροχη συλλογή "Blossom" με tabletop essentials.

Η αγάπη της Ancient Kallos για την εκλεπτυσμένη φινέτσα και τις χειροποίητες δημιουργίες, με αναφορές στην ελληνική παράδοση, επεκτείνεται σε μία νέα κατηγορία: αυτή του interior designe και τα αντικείμενα για το σπίτι. To ελληνικό brand λανσάρει την πρώτη του Art de la table συλλογή, που έρχεται να τιμήσει την ελληνική κεραμική τέχνη. 

Η συλλογή "Blossom" της Ancient Kallos περιλαμβάνει ένα χειροποίητο κεραμικό σερβίτσιο φαγητού ζωγραφισμένο στο χέρι, σουπλά και πετσέτες φαγητού εμπνευσμένα από τα ελληνικά εργόχειρα.

Η Ancient Kallos παρουσιάζει την πρώτη Art de la Table συλλογή της

Τα κεραμικά πιάτα της συλλογής είναι ζωγραφισμένα και γυαλωμένα ένα προς ένα στο χέρι στο νησί της Σκύρου, από όπου έχουν ξεκινήσει οι περισσότεροι Έλληνες κεραμίστες και συγκεκριμένα από τον Γιάννη Φτούλη που έμαθε την τέχνη από τον πατέρα του, Σταμάτη Φτούλη. Το αυθεντικό σκυριανό κέντημα που ονομάζεται "γαρύφαλλο" αποτυπώθηκε με μαεστρία από τον τοπικό καλλιτέχνη και είναι ένα από τα δέκα σχέδια των παραδοσιακών κεντημάτων με ειδική βελονιά που ονομάζονται "Γραφτά".

Ancient Kallos συλλογή με κεραμικά

Το σερβίτσιο με τα ζωγραφισμένα κεραμικά σκεύη πλαισιώνεται από μία σειρά  κεντημένων λινών δημιουργιών.  Σουπλά και πετσέτες φαγητού από λινό κορυφαίας ποιότητας, κεντημένα με παραδοσιακά μοτίβα που απεικονίζουν ανεμώνες, αλλά και με απλικέ τελειώματα που προσφέρουν ανεπιτήδευτη πολυτέλεια στο τραπέζι. Εμπνευσμένα από τα πλούσια ελληνικά εργόχειρα και κατασκευασμένα από έμπειρους δεξιοτεχνίτες εξ ολοκλήρου ελληνικής κατασκευής συμπληρώνουν ιδανικά το ανοιξιάτικο τραπέζι.

Ancient Kallos συλλογή με κεραμικά

To Art de la table σκηνικό, με τα χειροποίητα αντικείμενα της συλλογής, στήθηκε κάτω από τις ανθισμένες ροδακινιές στον κάμπο της Ημαθίας. Τα άνθη της ροδακινιάς που συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα, κι έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων, πυροδότησαν την ατμόσφαιρα με τα χρώματα και τις ευωδιές τους κι έγιναν το ιδανικό background. Στους "κήπους του Μίδα" κατά τον Ηρόδοτο, το νέο χειροποίητο σερβίτσιο αναδείχθηκε ιδανικά πλαισιωμένο από τα χρώματα της φύσης και τις μοναδικές δημιουργίες της florist Τάνιας Χατζηγκόντζιου, συμπληρώνουν μια γιορτή ανθοφορίας που υποστηρίχθηκε από τον τοπικό τουριστικό όμιλο Βέροιας ΤΟΒ.

Φωτογραφίες: Άρης Ράμμος

*Ανακαλύψτε τη συλλογή "Blossom" στο www.ancientkallos.com

Ancient Kallos συλλογή με κεραμικά