Τα 5 πιο δημοφιλή φυτά στο Instagram

Προφανώς, δεν είναι καθόλου σύμπτωση ότι είναι και αυτά που θεωρείται ότι φέρνουν τύχη.

Η καραντίνα μας έκανε να ασχοληθούμε περισσότερο το σπίτι μας και να αγαπήσουμε τα φυτά -όχι μόνο γιατί ήταν από τις λίγες δραστηριότητες με τις οποίες μπορούσαμε να ασχοληθούμε αλλά και επειδή η κηπουρική είναι ένα εξαιρετικά αγχολυτικό χόμπι. Λογικό είναι λοιπόν, όλοι εμείς οι περήφανοι φροντιστές των πανέμορφων, μυρωδάτων ή όχι δεν έχει σημασία, φυτών να δημοσιεύουμε συχνά φωτογραφίες τους στο Instagram. Ποια είναι όμως αυτά που εμφανίζονται πιο συχνά στο feed σας;

Σ' αυτό το ερώτημα θέλησε να απαντήσει μια online κοινότητα που ασχολείται με δραστηριότητες DIY καταγράφοντας τα στατιστικά στοιχεία που φανερώνουν ποια είναι τα πιο...ινσταγκραμικά φυτά. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτά που είναι πιο δημοφιλή στο instagram είναι όσα θεωρούνται ότι φέρνουν τύχη, ευημερία και θετική ενέργεια στους κατόχους τους. Πώς να μην θέλουν να τα δείξουν με περηφάνια;

Αυτά είναι τα 5 πιο δημοφιλή φυτά (σε αντίστροφη μέτρηση):

Crassula ή Jade plant

Τα 5 πιο δημοφιλή φυτά στο Instagram

Ή, επί το ελληνικότερο "Κρασούλα η Χαρωπή”. Με ένα τέτοιο όνομα, είναι δεδομένο ότι αυτό το φυτό φέρνει χαρά σε ένα σπίτι. Ανήκει στην κατηγορία των παχύφυτων -που επιπλέον σημαίνει ότι επιβιώνει και χωρίς ιδιαίτερα σχολαστική φροντίδα. Με 123.785 hastags να την αφορούν, η Κρασούλα είναι το 5ο πιο δημοφιλές φυτό στα social media.

Παχίρα

Money tree

Στα αγγλικά λέγεται και "money tree” επειδή θεωρείται ότι εάν το βάλουμε στι σπίτι φέρνει τύχη στα οικονομικά. Κάτι θα ξέρουν οι πάνω από 100 χιλιάδες χρήστες του instagram που το φέρνουν στην 4η θέση της λίστας, αφιερώνοντάς του 175.698 hashtags.

Σπαθίφυλλο

Σανσεβιέρια

Σύμφωνα με το feng shui το συγκεκριμένο φυτό έχει την ικανότητα να καθαρίζει το χώρο όπου βρίσκεται από την αρνητική ενέργεια και χαρίζει ειρήνη και ηρεμία. Επιπλέον, οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι είναι ιδανικό για αρχάριους κηπουρούς που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στη φροντίδα των φυτών, καθώς είναι εξαιρετικά ανθεκτικό. Τέλος, τα λουλούδια του είναι εξαιρετικά όμορφα και σίγουρα αξίζουν τα 180.029 hashtags που τους έχουν αφιερωθεί.

Σανσεβιέρια 

Σπαθίφυλλο

H δεύτερη θέση στη λίστα με τα πιο instagrammable φυτά ανήκει σ' αυτό το ταπεινό φυτό που θεωρείται ότι καθαρίζει τον αέρα, απομακρύνει το αρνητικό chi και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να εισχωρήσει η χαρά, η αγάπη και το φως. Στο instagram διαθέτει 408.636 hashtags.

Ορχιδέα

Ορχιδέα

Με 4.493.089 hashtags αυτό το πανέμορφο εξωτικό λουλούδι είναι μακράν εκτός συναγωνισμού! Σύμφωνα με το Feng Shui δεν ομορφαίνει απλώς ένα χώρο, αλλά επιπλέον φέρνει καλοτυχία και μάλιστα ιδιαίτερα στον αισθηματικό τομέα.