Covid free διακοπές | Τρία ελληνικά νησιά στη λίστα με τα ασφαλέστερα της Ευρώπης

Η Ελλάδα θεωρείται τρίτος καλύτερος ταξιδιωτικός προορισμός στην Ευρώπη για το 2021.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Ελλάδα είναι η τρίτη καλύτερη χώρα για να επισκεφτείς το 2021 σύμφωνα με το European Best Destinations, μια διάκριση που οποιαδήποτε άλλη χρονιά μπορεί να ανέβαζε την τουριστική κίνηση στην χώρα μας. Φέτος, όμως για τους περισσότερους τουρίστες, ακόμα κι όσους επιλέξουν να κάνουν revenge-travel, όσους κάνουν δηλαδή περισσότερα και πιο κοντινά ταξίδια από ό,τι πριν την πανδημία, το πιο σημαντικό δεν θα είναι η ομορφιά του προορισμού τους ή οι εμπειρίες, αλλά η ασφάλεια.

Για αυτό τον λόγο, το δημοφιλές ταξιδιωτικό website έφτιαξε μια λίστα με τα 12 πιο ασφαλή νησιά για να επισκεφτεί κανείς εν μέσω πανδημίας, συνυπολογίζοντας των αριθμό κρουσμάτων του κορονοϊού, την αναγνώριση πιστοποιητικού εμβολιασμού αλλά και τα μέτρα που επιτρέπουν τη μη επιβολή καραντίνας στους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρενητικό τεστ.

Στη λίστα με τα πιο ασφαλή της Ευρώπης κατάφεραν να μπουν και τρία ελληνικά νησιά. Οι Αντίπαξοι βρίσκονται στην τρίτη θέση και ακολουθούν η Κρήτη στην πέμπτη θέση και η Κέρκυρα στην όγδοη θέση. Στη λίστα κατάφερε να μπει και η Κύπρος στην δωδέκατη θέση.

Η λίστα με τα ασφαλέστερα νησιά της Ευρώπης για το καλοκαίρι του 2021

1.Μαδέρα, Πορτογαλία

2.Πόρτο Σάντο, Πορτογαλία

3.Αντίπαξοι, Ελλάδα

4.Κόρβο, Πορτογαλία

5.Κρήτη, Ελλάδα

6.Φλόρες, Πορτογαλία

7.Μάλτα

8.Κέρκυρα, Ελλάδα

9.Λα Γκομέρα, Κανάρια Νησιά

10.Κόρτσουλα, Κροατία

11.Μενόρκα, Ισπανία

12.Κύπρος

Πηγή: MadameFigaro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ