Eat Chic | Στο Smash’ n Bun θα απολαύσετε ένα από τα καλύτερα burgers που έχετε φάει ποτέ

Με κιμά από grass fed ελληνικό μοσχάρι ξηρής ωρίμανσης 40 ημερών.

Πριν πω οτιδήποτε άλλο, πρέπει να σας πω πως λατρεύω τα burger. Θα μου πείτε, και ποιος δεν τα λατρεύει; Όχι, όχι, εγώ τα λατρεύω σοβαρά! Έχω θέμα με τα burger, είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που βλέπουν burger στον ύπνο τους και θα δοκιμάσω όποιο καινούριο burger joint ακούσω πως έκανε την εμφάνισή του στην αγορά. Και στο λέω αυτό, γιατί δεν γράφω και τόσο συχνά για αυτού του τύπου το φαγητό.

That said λοιπόν ας περάσουμε στα viral -και απολύτως δικαίως- burgers του Smash’ n Bun, αν και δεν είναι μόνο τα burger φανταστικά εδώ, αλλά θα τα δούμε αυτά λίγο πιο κάτω. Το "μενού" είναι παιδί του Μιχάλη Νουρλόγλου, που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως ένας σεφ που συνήθως συναντούμε σε πιο fine dining κύκλους μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα στην comfort γευστική καθημερινότητα στην οποία όλοι, λίγο ή πολύ, κινούμαστε σαφώς περισσότερο. Έχω την αίσθηση δε, πως τα smash burgers ξεκίνησαν να γίνονται σοβαρή τάση για το πιο ευρύ κοινό στη χώρα μας από τη μέρα που άνοιξε το χαριτωμένο αυτό joint στην Πατριάρχου Ιωακείμ (εντάξει η εποχή των ελληνικών Wendy’s δεν μετράει!) και μάλιστα μέσα στη βαθιά πανδημία. Ας περάσουμε στα πρακτικά.

Το Smash’ n Bun βρίσκεται όπως προείπαμε στο Κολωνάκι και έχει λίγα τραπεζάκια στα οποία μπορεί κάποιος να κάτσει ή να τα πάρει και να φύγει. Τα burger τους μου είπαν είναι "σχεδιασμένα" για να μπορείς να τα φας στο χέρι ακόμη και περπατώντας, χωρίς φυσικά να γίνεις χάλια. "Σαν να το έχουν μελετήσει σοβαρά το πράγμα εδώ", σκέφτηκα, αλλά τελικά με περίμεναν και καλύτερα. Και εξηγούμαι, ο κιμάς είναι από ελληνικό 40 days dry aged και grass fed μοσχάρι, όλα τα υλικά από την τομάτα μέχρι το cheddar και από το κρεμμύδι μέχρι το αυγό είναι βιολογικά, τα (θεϊκά) ψωμάκια είναι ουσιαστικά potato buns και φτιάχνονται καθημερινά στο χέρι και η γεύση τους και το μέγεθός τους επιτρέπουν να καταλαβαίνεις στο 100% τη μεστή κρεατένια γεύση του patty, η κέτσαπ είναι προϊόν ζύμωσης, οι πίκλες είναι σπιτικές, τα κοτόπουλα είναι ελευθέρας βοσκής, το vegan burger είναι φτιαγμένο με Beyond Meat patty, αλήθεια χρειάζεται να συνεχίσω; 

Το αποτέλεσμα λοιπόν όλων των παραπάνω είναι ένα burger θεϊκό, που αξίζει με το παραπάνω όλα τα post που τόσο καιρό έβλεπα να περνάνε στο newsfeed μου και με έκαναν να αναρωτιέμαι "μα καλά, πόσο καλό είναι πια αυτό το burger;"

Διαβάστε τη συνέχεια στο madamefigaro.gr