Τι θα διαβάσουμε τον Σεπτέμβριο

Αστυνομικά, θρίλερ, τη νέα έκδοση του "Άγγλου Ασθενή", ένα καταπληκτικό πορτρέτο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το "Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου".

Από Σεπτέμβρη τα μονά κι οι Ζυγοί, κι όλα γύρω-γύρω γη" λένε οι στίχοι ενός τραγουδιού που έχει γράψει η Λίνα Νικολακοπούλου γι’ αυτόν τον μήνα που δεν φημίζεται για τις πολλές νέες κυκλοφορίες όσον αφορά τα πολιτιστικά προϊόντα που μας αρέσει -ακόμα- να πιάνουμε με τα χέρια μας, είτε αυτά είναι νέα βιβλία, είτε νέα CDs, είτε νέα DVDs. Κι αυτό γιατί μετά από την εκδοτική έκρηξη που παρατηρείται λίγο πριν το καλοκαίρι ακολουθεί μία ολιγόμηνη αγρανάπαυση μέχρι να αρχίσουν οι μηχανές να δουλεύουν ξανά για την περίοδο των Χριστουγέννων. Από την πρόσφατη παραγωγή, λοιπόν, ξεχωρίσαμε 5 βιβλία-διαμάντια, ιδανικά αναγνώσματα γι’ αυτόν τον μήνα των νέων αρχών, των νέων πάλεων, των νέων αγώνων.

Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου – Andre Aciman (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Τι θα διαβάσουμε τον Σεπτέμβριο

Ένα μυθιστόρημα που δεν είναι καινούργιο ως κυκλοφορία αλλά συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του και η ανάγνωσή του μπορεί να επεκτείνει νοερά το καλοκαίρι μέσα μας. Το Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου είναι το best seller στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη, υποψήφια για Όσκαρ ταινία του 2017 που έκανε εν μία νυκτί τον Timothée Chalamet σταρ πρώτης γραμμής και πρότυπο άντρα "νέας κοπής". Το story του θέλει τον Έλιο, έναν δεκαεπτάχρονο στο κατώφλι της ενηλικίωσης, να ζει με τον Όλιβερ, έναν νεαρό ερευνητή φιλοξενούµενο για το καλοκαίρι στο σπίτι των γονιών του Έλιο, ένα αιφνίδιο, παράφορο ειδύλλιο µε φόντο την Ιταλία της δεκαετίας του 1980. Απροετοίµαστοι για τις συνέπειες της αµοιβαίας τους έλξης, οι ατέλειωτες καλοκαιρινές µέρες τούς παρασύρουν σε εναλλασσόµενα ρεύµατα εµµονής, σαγήνης και πόθου. 

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr