Η Καλιφόρνια είναι μία από τις πιο ακριβές αγορές ακινήτων στην Αμερική με το San Francisco να έχει την πιο ψηλή μέση τιμή στη χώρα και το Oakland και το Λος Άντζελες να βρίσκονται στο top ten των πόλεων με τα πιο ακριβά ενοίκια αλλά και πωλητήρια. Ο διευθυντής της σχολής Julliard, Bruce Kovner, διαθέτει το πιο ακριβό σπίτι της πολιτείας αφού πουλάει την έπαυλή του στην κεντρική Καλιφόρνια στην τιμή των 160 εκατομμυρίων δολαρίων.
Εάν το σπίτι πωληθεί σε αυτή την τιμή θα είναι το δεύτερο πιο ακριβό σπίτι της πολιτείας, μετά την έπαυλη του Jeff Bezos που είχε πωληθεί για 165 εκατομμύρια αλλά και το τρίτο πιο ακριβό σε όλη την Αμερική μετά από ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα στο Manhattan που πωλήθηκε για 238 εκατομμύρια δολάρια.

Η ιδιοκτησία στην Καλιφόρνια περιλαμβάνει μία έκταση με δύο διαφορετικές επαύλεις, την Ocean View και την Bellevue, που συνδέονται με έναν ιδιωτικό περιφραγμένο δρόμο. Τα σπίτια είναι χτισμένα έτσι ώστε να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή θέα προς τη θάλασσα ενώ και τα δύο έχουν μεσογειακό στιλ και τα καλύτερα υλικά από όλο τον κόσμο. Οι επαύλεις έχουν πολυτελή ξύλινα πατώματα, terra-cotta ταβάνια, πέτρινες εισόδους και μαρμάρινες λεπτομέρειες στη διακόσμηση του σπιτιού.

Και οι δύο επαύλεις έχουν ανοιχτή διαρρύθμιση με μεγάλα παράθυρα, τεράστιες κουζίνες, επιβλητικά τζάκια και μεγάλες βιβλιοθήκες.




Στους εξωτερικούς χώρους υπάρχουν μεγάλοι κήποι με τριανταφυλλιές, πισίνες μεγάλων διαστάσεων, κήποι με αγάλματα και βεράντες με φοίνικες κι εκπληκτική θέα.



Η ιδιοκτησία διαθέτει μια μεγάλη φυσική λίμνη με πάπιες που προσφέρει θέα στο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα της περιοχής.



Η γειτονιά της Santa Barbara όπου βρίσκεται το σπίτι θεωρείται "φιλέτο” αφού όχι μόνο διαθέτει μία από τις πιο όμορφες και ασφαλείς παραλίες της Καλιφόρνια αλλά είναι και αρκετά κοντά στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. Στην περιοχή έχουν σπίτια πολλοί celebrities όπως οι George Lucas, Kevin Costner, Ellen Degeneres, Robert Zemeckis και Ashton Kutcher.
