Ποιο TikTok; Τα μουσεία στη Βιέννη θα ανεβάζουν φωτογραφίες έργων τέχνης με γυμνό μόνο στο OnlyFans

Το Facebook και το TikTok απαγόρευσε τη δημοσίευση των φωτογραφιών.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα μουσεία τέχνης Albertina, Φυσικής Ιστορίας, Leopold και Ιστορίας Τέχνης της Βιέννης αποφάσισαν να ανεβάζουν φωτογραφίες με έργα τέχνης με γυμνό μόνο στο συνδρομητικό OnlyFans. Η απόφαση έρχεται μετά την απαγόρευση περιεχομένου που περιλάμβανε φωτογραφίες με ιστορικά έργα τέχνης από άλλες κοινωνικές πλατφόρμες με τη δικαιολογία ότι είναι "προκλητικά”.

Μερικά από τα έργα που λογοκρίθηκαν από το TikTok και το Facebook ήταν , ένα άγαλμα από τη λίθινη εποχή που είχε ανακαλυφτεί στην Αυστρία αλλά και έργα του ζωγράφου Egon Schiele.

Ποιο TikTok; Τα μουσεία στη Βιέννη θα ανεβάζουν φωτογραφίες έργων τέχνης με γυμνό μόνο στο OnlyFans
H Αφροδίτη του Βίλλεντορφ

To TikTok πρόσφατα είχε μπλοκάρει τον λογαριασμό του μουσείου Albertina που είχε δείξει φωτογραφίες με ημίγυμνο περιεχόμενο. Το Instagram και το Facebook επίσης "έκοψαν” φωτογραφίες που είχαν ανεβάσει τα μουσεία, όπως ανάφερε και η επιτροπή τουρισμού της Βιέννης.

Lovemaking, 1915, Schiele, Egon
Lovemaking, 1915, Schiele, Egon

Αντίθετα, το OnlyFans που ιδρύθηκε το 2016, παρέχει περιεχόμενο στους χρήστες με συνδρομή και στις αρχές της πανδημίας έγινε περισσότερο γνωστό αφού αποφάσισε να φιλοξενήσει περιεχόμενο με γυμνό όταν οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του σεξ έψαχναν μια πλατφόρμα για να εργαστούν όταν σταμάτησε η δουλειά τους λόγω καραντίνας. Πρόσφατα, το OnlyFans είχε αποφασίσει να απαγορεύσει το γυμνό, όμως μετά από την αρνητική κριτική που συνάντησε αποφάσισε να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Σύμφωνα με την επιτροπή τουρισμού της Βιέννης "με το λανσάρισμα αυτού της καινοτόμου πρωτοβουλίας και με το OnlyFans να ταρακουνάει τον κόσμο των social media, αυτή η τέχνη επιτέλους βρήκε την ελευθερία της”.

Διαβάστε Επίσης