Βασίλισσα Ελισάβετ- Πριγκίπισσα Μαργαρίτα | Έκθεση με τα κοστούμια που είχαν φορέσει σε παραστάσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου

Έξι κοστούμια που έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση θα εκτεθούν για το κοινό στο Windsor Castle.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου, οι επισκέπτες στο Windsor Castle θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά έξι από τα κοστούμια που φορούσε η έφηβη βασίλισσα Ελισάβετ και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα σε θεατρικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό, τα κοστούμια που φορούσαν οι δύο πριγκίπισσες στις παντομίμες που διοργανώνονταν στο Παλάτι κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων στο δωμάτιο Waterloo. Από το 1941 μέχρι το 1944, οι δύο έφηβες πριγκίπισσες είχαν βοηθήσει στο ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων και είχαν παίξει και οι ίδιες για να συγκεντρωθούν χρήματα υπέρ του βασιλικού ταμείου για την κατασκευή μάλλινων ρούχων για τους στρατιώτες.

Βασίλισσα Ελισάβετ- Πριγκίπισσα Μαργαρίτα | Έκθεση με τα κοστούμια που είχαν φορέσει σε παραστάσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου

Η έκθεση θα περιλαμβάνει κοστούμια από την παράσταση Aladdin στην οποία η μέλλουσα βασίλισσα είχε φορέσει ένα χρυσό τζάκετ και ασορτί καπέλο και η Μαργαρίτα είχε φορέσει ένα κόκκινο μεταξωτό φόρεμα για να υποδυθεί την πριγκίπισσα Roxana.

Ελισάβετ

Ανάμεσα στα κοστούμια, το κοινό θα μπορεί να θαυμάσει και ένα μακρυμάνικο ροζ φόρεμα από δαντέλα και σατέν που είχε φορέσει η Ελισάβετ για να υποδυθεί την Lady Christina Sherwood στο 'Old Mother Red Riding Boots', ένα παντελόνι, ένα καλοκαιρινό καπέλο αλλά και ένα μπλε φόρεμα που είχε φορέσει η Μαργαρίτα για την ίδια παράσταση.

Τα κοστούμια ήταν του οίκου Rayne που η βασίλισσα εμπιστευόταν χρόνια για τα παπούτσια της. Η Ελισάβετ είχε επιλέξει παπούτσια της βρετανικής εταιρείας για την ημέρα του γάμου της ενώ εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να φοράει πολυτελή παπούτσια της εταιρείας.

Διαβάστε Επίσης