Το σπίτι του Nicolas Cage στο Σαν Φρανσίσκο μοιάζει με μικρό παλάτι

Το εντυπωσιακό σπίτι είχε χτιστεί το 1914 για τον γλύπτη Haig Patigian.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Nicolas Cage υπήρξε ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στο Hollywood και, όπως πολλοί σταρ του Hollywood, έχει επενδύσει αρκετά από τα χρήματά του σε ακίνητα. O ηθοποιός που έχει περίπου 12 σπίτια σε όλη την Αμερική και δύο κάστρα στην Ευρώπη, είχε αγοράσει το 2009 ένα υπέροχο σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο που μοιάζει με μικρό παλάτι.

Χτισμένο το 1914 για τον Αρμένιο γλύπτη Haig Patigian, το ιστορικό σπίτι αξίζει σήμερα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Το σπίτι είχε χτιστεί την εποχή που η γειτονιά Russian Hill χτιζόταν ξανά μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1906. Διαθέτει 4 ορόφους με εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Η γειτονιά απέχει μόλις λίγα λεπτά από τον διάσημο, κατάφυτο δρόμο σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ, Lombard Street.

Στο ισόγειο του σπιτιού η διαρρύθμιση είναι ανοιχτή και διαθέτει ένα μεγάλο φουαγιέ και μια κλασική σκάλα που οδηγεί στους πάνω ορόφους.

Εκεί βρίσκονται το επίσημο καθιστικό, οι τραπεζαρίες, η βιβλιοθήκη, η κουζίνα και ένας διάδρομος που οδηγεί στα γκαράζ.


Παρά τις ανακαινίσεις, το σπίτι διαθέτει ακόμα τις όμορφες, αρχικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, τα ξύλινα διακοσμητικά και τα τζάκια.
Στον δεύτερο όροφο βρίσκονται δύο κρεβατοκάμαρες με μπάνια που λειτουργούν ως ξενώνες, η κυρίως κρεβατοκάμαρα με δωμάτια-ντουλάπες και ένα μεγάλο μπάνιο.

Στον τρίτο όροφο υπάρχουν κι άλλες κρεβατοκάμαρες ενώ στο υπόγειο υπάρχει ένα μεγάλο οικογενειακό καθιστικό, ένα γυμναστήριο, ένα κελάρι και μία ακόμα κρεβατοκάμαρα

Πηγή: Τop Τen Real Estate Deals
Φωτογραφίες:  Open Homes Photography