Η έπαυλη της Cher στο Λος Άντζελες έχει γράψει τη δική της ιστορία στο Hollywood

Το σπίτι που η Marilyn γνώρισε τον Joseph Schenck και ο Tony Curtis έμεινε στο τέλος της καριέρας του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η έπαυλη της Cher στο Λος Άντζελες, γνωστή ως Owlwood Mansion, είχε πάντα διάσημους ιδιοκτήτες και μάλιστα έχει γράψει τη δική της ιστορία στο Hollywood. Το σπίτι στο Holmby Hills που πρόσφατα πωλήθηκε στην τιμή των 88 εκατομμυρίων δολαρίων κάποτε ανήκε στον Joseph Schenck, στον ξενώνα έμενε η Marily Monroe ενώ το είχε αγοράσει και ο Tony Curtis στο τέλος της καριέρας του.

Η έπαυλη της Cher στο Λος Άντζελες έχει γράψει τη δική της ιστορία στο Hollywood

Το σπίτι χτίστηκε το 1936 σε κλασική ιταλική αρχιτεκτονική τύπου Τοσκάνης από τον Robert d.Farquhar, τον αρχιτέκτονα που το σχεδίασε ειδικά για την Florence Quinn όταν ήταν παντρεμένη με τον Arthur Letts και μετά το διαζύγιό τους έμεινε εκεί με τον Charles Quinn.

Cher έπαυλη
Cher έπαυλη

Η έπαυλη ήταν ένα από τα πιο μεγάλα και πολυτελή σπίτια της εποχής και μετά τους Quinn πέρασε στην ιδιοκτησία του ιδρυτή της 20th Century Fox, Joseph Schenck. Εκεί λέγεται ότι περνούσε πολύ χρόνο με την 21χρονη τότε Marilyn Monroe και παρά το γεγονός ότι εκείνος ήταν ακόμα παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, είχε εγκαταστήσει την Marilyn στον ξενώνα του σπιτιού.

Cher έπαυλη
Cher έπαυλη

Μετά τον Schenck το σπίτι πέρασε στον Tony Curtis και σε ένα από τα πάρτι που έκανε κάλεσε την Cher και τον πρώτο της σύζυγο, Sonny Bono. Η Cher το ερωτεύθηκε αμέσως και το αγόρασε.

Cher έπαυλη

Όταν το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει, το CBS τους ανακοίνωσε ότι εάν μείνουν σε ξεχωριστά σπίτια τότε θα ακυρωθεί η εκπομπή 'Sonny and Cher Comedy Hour’ κι έτσι αποφάσισαν να μείνουν μαζί στο σπίτι χωρίζοντάς το σε δύο διαφορετικές πτέρυγες. Τελικά χώρισαν και το πούλησαν στον γνωστό playboy από το Μονακό, Ghazi Aita, όπου λέγεται ότι φιλοξενούσε ένα χαρέμι από γυναίκες και νεαρές ηθοποιούς. Αργότερα το σπίτι πέρασε στην ιδιοκτησία του Roland Arnall που το ονόμασε Owlwood χάρη στις πολλές κουκουβάγιες που υπήρχαν στον κήπο.

Cher έπαυλη

Το σπίτι διαθέτει ένα εντυπωσιακό φουαγιέ, ευρύχωρα δωμάτια, πολυτελή μπάνια, πολλά τζάκια, επιβλητικούς πολυελαίους.

Cher έπαυλη

Έχει εννιά κρεβατοκάμαρες και δέκα μπάνια.

Cher έπαυλη
Cher έπαυλη

Στην έπαυλη υπάρχουν δύο ξενώνες, μια πισίνα, σιντριβάνια και υπέροχοι κήποι.

Πηγή:  TopTenRealEstateDeals.com
Φωτογραφίες:  Alexis Adams
Βίντεο:  Sean Evans, @evvo1991 backtothemovies.com