Δύο διαμαντένιες καρφίτσες της βασιλικής οικογένειας πωλήθηκαν σε δημοπρασία για 240 χιλιάδες βρετανικές λίρες

Ένα προσωπικό δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ και μια καρφίτσα της πριγκίπισσας Μαργαρίτας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο οίκος δημοπρασιών Noonans πούλησε σε δημοπρασία του δύο εντυπωσιακές διαμαντένιες καρφίτσες της βασιλικής οικογένειας και κατάφερε να συγκεντρώσει 240 χιλιάδες βρετανικές λίρες.

Πρόκειται για μία καρφίτσα με διαμάντια που είχε δοθεί ως δώρο στη δούκισσα του Norfolk από τη βασίλισσα Ελισάβετ για τη βοήθειά της στην τελετή στέψης της το 1953. Η καρφίτσα πουλήθηκε για 180 χιλιάδες λίρες και έχει σχέδιο με τα αρχικά της βασίλισσας, ‘ER’.

Η διαμαντένια καρφίτσα της πριγκίπισσας Μαργαρίτας είναι ένα Art Deco σχέδιο που χρονολογείται στο 1930 και άνηκε στη συλλογή της αδελφής της βασίλισσας. Η καρφίτσα πουλήθηκε για 60 χιλιάδες βρετανικές λίρες ενώ η αξία της αρχικά υπολογιζόταν στις 6 χιλιάδες βρετανικές λίρες.

Μαζί με την καρφίτσα που έκανε δώρο η βασίλισσα στη δούκισσα του Norfolk υπήρχε κι μια χειρόγραφη επιστολή της Ελισάβετ που ανέφερε: "Αγαπημένη Lavinia, γράφω για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου που στάθηκες για μένα στο Abbey τις εβδομάδες πριν από τη στέψη μου. Ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους σου να είσαι εκεί και να με στηρίξεις σε μια τόσο σημαντική στιγμή στη ζωή κάποιου και μου έδωσε τεράστια αυτοπεποίθηση που ήξερα ότι όλα ήταν έτοιμα πριν την τελετή. Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν πολύ ευγνώμων για όλη την υπομονετική βοήθειά σου και η μητέρα εύχετε ότι ο αντικαταστάτης μου θα είναι διαθέσιμος όταν θα αρρωστήσω! Ελπίζω να δεχτείς αυτό το μικρό δώρο που ήταν μια ιδέα του Φιλίππου, σαν μια υπενθύμιση της εκτίμησής μου".

Διαβάστε Επίσης